main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

14/05/2021, Παραδόθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων η μελέτη διαμόρφωσης του κόμβου Σούδας, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων

Στην παράδοση της ολοκληρωμένης μελέτης που αφορά στη διαμόρφωση του κόμβου Σούδας, στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, προχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον Αντιδήμαρχο, Μιχάλη Τσουπάκη και τον Προϊστάμενο Μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας Χανίων, Περικλή Βακάλη.

Η μελέτη για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4.045.000 ευρώ, συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και αφορά σε ένα σύμπλεγμα παρεμβάσεων, που μεταξύ άλλων προβλέπει κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών και κατασκευή κατάλληλα διαμορφωμένων νησίδων σε επιμέρους σημεία, για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.

Επιπλέον, υπάρχει μία ξεχωριστή ανάθεση από τον Δήμο σε έναν εξειδικευμένο συγκοινωνιολόγο, για να επιλύσει επιμέρους ζητήματα μετά από αιτήματα πολιτών για να διεκπεραιωθεί συνολικά η μελέτη για την κατασκευή του έργου.

Η δημοπράτηση θα γίνει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η οποία έχει αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου.

1

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρθηκε στη σπουδαία δουλειά που έγινε από την υπηρεσία του Δήμου, γι΄αυτό το «έργο πνοής, που βελτιώνει την ασφάλεια των οδηγών σε αυτή την πύλη εισόδου για την πόλη των Χανίων», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Με την παράδοση της μελέτης, δίνεται απάντηση για τα ζητήματα ασφάλειας και λειτουργικότητας του δρόμου, αλλά και της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής. Πλέον, το μόνο που μένει, μετά και την τελική εξέταση από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι η ένταξη στο κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να ξεκινήσει η υλοποίησή του», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής, τόνισε ότι «με χαρά αποδεχτήκαμε την μελέτη που εκπονήθηκε από τις υπηρεσίες του Δήμου και την περιμέναμε αρκετό καιρό, καθώς λύνει ένα πολύ σοβαρό ζήτημα στην περιοχή. Η οργάνωση της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο», σημείωσε ο κ. Καλογερής και δήλωσε σίγουρος ότι θα βρεθεί το κατάλληλο χρηματοδοτικό εργαλείο για ένα τόσο επιτακτικό έργο.

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Σούδας, Μιχάλης Τσουπάκης, συμπλήρωσε πως αποτελεί ένα πάγιο αίτημα πολλών χρόνων για τον κόσμο της Σούδας και των Χανίων γενικότερα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας στους εμπλεκόμενους φορείς.

2

3

#Σούδα ,#Δελτία Τύπου ,#Οδικό δίκτυο/Προσβασιμότητα ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων