main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/06/2021, Ξεκίνησε η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες του Δήμου Χανίων

Π.Σημανδηράκης: Τα Χανιά είναι ασφαλής προορισμός, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ναυαγοσωστικής μέριμνας

Την έναρξη της ναυαγοσωστικής κάλυψης για τις παραλίες του Δήμου Χανίων γνωστοποίησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Τάσος Αλόγλου από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, όπου πραγματοποίησαν επίσκεψη σε ναυαγοσωστικούς πύργους της περιοχής. Στο σημείο βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι, Ελένη Ζερβουδάκη και Αντώνης Βαρδάκης, καθώς και ο ανάδοχος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη, Παύλος Λυτινάκης. 

Ο κ. Σημανδηράκης διαπίστωσε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας σε προσωπικό και εξοπλισμό που υπάρχει και σε δηλώσεις του ανέφερε: “Φέτος έχουμε την πλέον ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών για τους λουόμενους, φροντίζοντας για την ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα. Με δύο επιπλέον πύργους φέτος σε σχέση με πέρυσι, σε Βλητέ και Κλαδισσό, που κατατάσσουν τον Δήμο Χανίων σε έναν από τους κορυφαίους Δήμους της χώρας, με την πλέον άρτια ναυαγοσωστική κάλυψη”.  

Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι φέτος υπήρξε μεγάλη πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να υπάρξει η κατάλληλη μέριμνα και στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και στην αναγκαία χρηματοδότηση προς τους Δήμους. “Με τις ενέργειες του Δήμου, τα Χανιά αποτελούν πλέον έναν ασφαλή προορισμό, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για την ασφάλεια των λουόμενων”, συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης και ολοκλήρωσε λέγοντας πως “παρότι η τελική ημερομηνία έναρξης της κάλυψης είναι η 22η Ιουνίου, από την προηγούμενη Πέμπτη οι ναυαγοσώστες μας βρίσκονται στις παραλίες του Δήμου, ενόψει και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος”. 

Από τη μεριά του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, τόνισε ότι φέτος ο Δήμος Χανίων είναι μέσα στους 5 πρώτους Δήμους με τους περισσότερους ναυαγοσωστικούς πύργους στην Ελλάδα: “Αυτό σημαίνει ότι και το κόστος που απαιτείται είναι πολύ μεγάλο. Ωστόσο, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δικαίωσε τις ενέργειες που κάναμε, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο και μόλις εχθές, πιστώθηκαν και τα απαραίτητα χρήματα στα ταμεία των Δήμων. Για πρώτη φορά φέτος εφαρμόστηκε και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που προβλέπει μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στους λουόμενους, κατοίκους και επισκέπτες”. 

Η υπεύθυνη αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι η περιοχή αποτελεί τη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη ακτογραμμή του Δήμου στην οποία καθημερινά βρίσκονται οι περισσότεροι λουόμενοι, με την ανάγκη για ασφάλεια να είναι εξαιρετικά μεγάλη. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η φετινή κάλυψη είναι η καλύτερη δυνατή και εξέφρασε τις ευχαριστίες της εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας. 

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας για τη ναυαγοσωστική προστασία στις παραλίες του Δήμου, Παύλος Λυτινάκης, ανέφερε πως οι ναυαγοσώστες είναι πλήρως εξοπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια σε κάθε πύργο, εκτός των άλλων και με εξωτερικούς απινιδωτές και πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία, σκάφη και jet-sky, που εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ετοιμότητα για ενδεχόμενη επέμβαση. 

1

2

3

Αρχεία

#Παραλίες,#ΔΗΜΟΣ,#Νέα Κυδωνία ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων