main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/07/2021, Νέος πολυχώρος αθλητικών εγκαταστάσεων από τον Δήμο Χανίων στον Κουμπέ

Π.Σημανδηράκης: Αναβαθμίζεται η περιοχή, με περισσότερο δημόσιο χώρο για όλους

Ένας νέος, μεγάλος πολυχώρος αθλητικών δραστηριοτήτων ξεκινά να υλοποιείται από τον Δήμο Χανίων, στην περιοχή του Κουμπέ, πίσω από το Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου. Στο σημείο που έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες, βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Στέλιο Μιχαηλάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νεροκούρου, Κοσμά Καλομοιράκη.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη διάρκειά της επίσκεψής του στο σημείο, «με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την έναρξη εργασιών στην περιοχή του Κουμπέ, η οποία έχει συνεχόμενη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και πλέον, θα έχει κι έναν μεγάλο και λειτουργικό χώρο που θα επιτρέπει στους πολίτες να αθλούνται».

Ο κ. Σημανδηράκης τόνισε πως, «είναι ακόμα μία ενέργεια της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση ανάδειξης του ποιοτικού δημόσιου χώρου, στην ενίσχυση των περιαστικών περιοχών και του αισθήματος εξωστρέφειας που έχουν ανάγκη οι πολίτες μέσω του αθλητισμού, ιδιαίτερα μετά την καραντίνα».

Το έργο γίνεται με σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα, συνολικού προϋπολογισμού ύψους 611.510,58 € με Φ.Π.Α. και αφορά στην κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων για την διεξαγωγή προπονήσεων, που περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ)

  • Μικτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης (μπάσκετ και βόλεϊ)

  • Γήπεδο αντισφαίρισης (τένις) – επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ)

  • Γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5

  • Διαδρομές στίβου

Παράλληλα, η σύμβαση προβλέπει την ανάπλαση και αξιοποίηση του χώρου γύρω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ ο χρόνος διεκπεραίωσης του έργου εκτιμάται σε 12 μήνες.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, Στέλιος Μιχαηλάκης τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο θα δώσει πνοή στην περιοχή και ιδιαίτερα στους νεαρούς συμπολίτες μας. «Χρειάζονται πολλά συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Ξανθουδάκη και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων, που κατάφεραν να ξεκολλήσουν τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και πλέον πολύ σύντομα θα απολαύσουμε το έργο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαηλάκης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεροκούρου, Κοσμάς Καλομοιράκης, σημείωσε πως το συγκεκριμένο έργο κωλυσιεργούσε για χρόνια, παρότι το επιζητούσαν οι περίοικοι, «παίρνει πλέον σάρκα και οστά, μετά τις επίμονες προσπάθειες από τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο και την Τεχνική Υπηρεσία. Πρόκειται για ένα που θα δώσει πνοή και η περιοχή που ήταν παραμελημένη για χρόνια, πλέον αναβαθμίζεται μαζί και με άλλα έργα που έρχονται».

1

2

3

4

Click πάνω στα σχέδια για προβολή σε μεγάλη διάσταση

5

6

7

 

Αρχεία

#ΔΗΜΟΣ,#Ελευθέριος Βενιζέλος,#Δελτία Τύπου ,#Αθλητισμός ,#Τεχνικά Έργα

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων