main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

19/08/2021, Ο Δήμος Χανίων βράβευσε αθλητές της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης για το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020

Τιμητική τελετή για την επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων σε αθλητές της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης (waterpolo), για το ασημένιο μετάλλιο που κέρδισαν στον τελικό του αθλήματος.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης υποδέχτηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τους ασημένιους Ολυμπιονίκες, Δημήτρη Σκουμπάκη και Κώστα Γαλανίδη από τα Χανιά και τους: Στέλιο Αργυρόπουλο, Κώστα Γενηδουνιά, Δημήτρη Καμπότζη, Χριστόδουλο Κολόμβο και Κώστα Μουρίκη, που βρίσκονται στην πόλη αυτήν την περίοδο. Ο Δήμαρχος Χανίων τους συνεχάρη για την τεράστια επιτυχία τους και τους ευχαρίστησε εκ μέρους όλων, για τα «ρίγη» συγκίνησης και υπερηφάνειας που χάρισαν με τη διάκρισή τους.

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε Ολυμπιακό επίπεδο, στον ομαδικό αθλητισμό τα τελευταία χρόνια, μία επιτυχία που μέσα στην τραγικές στιγμές που ζούσε η χώρα εκείνη την περίοδο, μας γέμισε υπερηφάνεια και συγκίνηση, κυρίως για το ήθος σας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης απευθυνόμενος στους αθλητές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο Χανιώτες που συμμετείχαν στην ομάδα, Δ. Σκουμπάκη και Κ. Γαλανίδη, λέγοντας ότι «μας έκαναν υπερήφανους και τίμησαν τα Χανιά στο υψηλότερο επίπεδο αθλητικής διοργάνωσης».

Στην τελετή βρέθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέχεια συνάντησης που πραγματοποίησε στον Δήμο Χανίων, ο οποίος είχε συνοδεύσει την Εθνική Ομάδα στο Τόκιο, αναφέροντας πως οι Ολυμπιονίκες «εφάρμοσαν το «ισχύς εν τη ενώσει» και κατάφεραν να κάνουν τη χώρα μας υπερήφανη. Τους χειροκροτούμε σήμερα και τους ευχαριστούμε για όσα έκαναν, για την Ελλάδα, για τον αθλητισμό και την αθλητική οικογένεια, συνολικά».

Με τη σειρά του, εκ μέρους των αθλητών τον λόγο πήρε ο Χανιώτης, Δημήτρης Σκουμπάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη στήριξη που πρέπει να δεχθεί ο αθλητισμός γενικότερα, από την πολιτεία και το κράτος, «ώστε η νεολαία να γαλουχηθεί στις αξίες του αθλητισμού και να κρατηθεί μακριά από κακές συνήθειες και εξαρτήσεις. Θέλουμε περισσότερους αθλητικούς χώρους, παντός είδους, προσβάσιμους για όλους». 

Στους Ολυμπιονίκες απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και αντίτυπα εκδόσεων του Δήμου Χανίων, ενώ στις απονομές συμμετείχαν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δ.Σ. Χανίων.

 

p1

p2

p3

p4

p5

p6


logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων