main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

20/05/2021, Συμφωνία για τα νέα σημεία στάσης τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο των Χανίων

Συνάντηση Δημάρχου Χανίων με εκπροσώπους

Με συμφωνία στις προτάσεις του Δήμου, ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων του Συλλόγου Μεταφορέων Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, σχετικά με τα νέα σημεία στάσης και επιβίβασης/αποβίβασης επιβατών τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου Χανίων, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο οποίος ανέλυσε τον σχεδιασμό που έχει γίνει για τη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης οι αλλαγές στη χωροθέτηση θέσεων στάσης-στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, έχουν διπλό στόχο. Αφενός τον λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο στο κέντρο της πόλης, που σημαίνει χαμηλότερη ταλαιπωρία για τους πεζούς, πολίτες και επισκέπτες, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και αφετέρου, να υπάρχει ένα κεντρικό σημείο εξυπηρέτησης για τα λεωφορεία και τον σημαντικό αριθμό επισκεπτών που μεταφέρουν στην πόλη. «Για εμάς η έννοια του δημόσιου χώρου, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και όλοι οι σχεδιασμοί και παρεμβάσεις μας, έχουν ως κοινό παρανομαστή τη διασφάλισή του, για τους πολίτες, κάτοικους και επισκέπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε ότι το βασικό σημείο που θα γίνεται επιβίβαση/αποβίβαση επιβατών, είναι ο συνδετήριος δρόμος μεταξύ των οδών Α. Παπανδρέου και Τζανακάκη, η οδός Πλουμιδάκη. Ένας χώρος, που μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα μπορεί να εξυπηρετήσει τον μεγαλύτερου όγκο τουριστικών λεωφορείων που καταφθάνουν στο κέντρο της πόλης, είτε από το λιμάνι της Σούδας, είτε από το αεροδρόμιο των Χανίων. Όπως ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης, το σημείο εκτός από το πλέον πρακτικό και κοντινό στο κέντρο της πόλης, αποτελεί και μέρος ξεχωριστής αισθητικής, που θα ενισχύσει την πρώτη εντύπωση των επισκεπτών με την άφιξή τους στα Χανιά.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η δημιουργία δύο νέων σημείων γρήγορης εξυπηρέτησης (meeting-points) για ειδικές περιπτώσεις και μικρά λεωφορεία που πραγματοποιούν υπηρεσίες transfer. Το πρώτο σημείο είναι στην οδό Ελ. Βενιζέλου, απέναντι από την Τράπεζα Χανίων, με δύο θέσεις και το δεύτερο είναι στην πλατεία 1866, με μία θέση.

Από τη μεριά τους, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη διάθεση διαλόγου που υπάρχει για την από κοινού επίλυση των επιμέρους ζητημάτων και τόνισαν, ότι θα στηρίξουν την απόφαση της δημοτικής αρχής, τόσο στους συναδέλφους τους όσο και στους τουριστικούς πράκτορες. Τόνισαν δε, ότι θα διαφυλάξουν την εφαρμογή της καθημερινά.

Κατέθεσαν ωστόσο και τις επιφυλάξεις τους για ενδεχόμενη μελλοντική μετατόπιση του σημείου, σε περίπτωση αλλαγής του σχεδιασμού, με τον Δήμαρχο ωστόσο να τους διαβεβαιώνει ότι με την παρούσα δημοτική αρχή κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

1

#Δελτία Τύπου ,#Οδικό δίκτυο/Προσβασιμότητα

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων