main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/04/2021, “Χρώμα στα γήπεδα των σχολείων” από τα συνεργεία του Δήμου Χανίων

Δήμαρχος Χανίων: Διαμορφώνουμε ένα διαφορετικό περιβάλλον για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας

Εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης στους αθλητικούς χώρους όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Κατά την επίσκεψή του στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, πλησίον της Δημοτικής Αγοράς, ο Δήμαρχος Χανίων παρακολούθησε την ολοκλήρωση των εργασιών στον προαύλιο χώρο της σχολικής μονάδας, διαπιστώνοντας ότι τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και μπάντμιντον, καθώς και οι διαδρομές στίβου και το σκάμα που υπάρχουν στο χώρο, είχαν αναδειχθεί με έντονα και ζωηρά χρώματα.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης: «Παραδίδουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα έναν εντελώς ανανεωμένο και διαμορφωμένο χώρο, πλούσιο σε χρώμα σε μία ξεχωριστή αισθητική και σε μία διαφορετική λειτουργικότητα. Ξεκινάμε από εδώ και συνεχίζουμε σε όλες τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων, για να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό περιβάλλον για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς μας. Η έννοια του δημοσίου χώρου, που για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντική και την έχουμε προτάξει από την πρώτη στιγμή, βρίσκει πλέον εφαρμογή σε κάθε τομέα της δραστηριότητας του Δήμου και γι’αυτό είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι».

Τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, με την ευκαιρία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και των κλειστών σχολείων, δραστηριοποιήθηκαν με παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους και άλλων σχολικών μονάδων, όπως του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας. Το επόμενο διάστημα οι εργασίες θα συνεχιστούν με την αναδιαμόρφωση σε σχολεία της Β’/θμιας και στη συνέχεια σε σχολεία της Α’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι, Αντώνης Βαρδάκης και Γιάννης Νικηφοράκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χανίων.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια βίου Μάθησης και Πρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντώνης Βαρδάκης, ανέφερε τις μεγάλες κτιριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει συνολικά τον τελευταίο χρόνο στις σχολικές μονάδες και αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμισή τους, με κυριότερες τις μονώσεις των κτιρίων, επισκευές και αντικαταστάσεις στεγών, καθώς και αντικαταστάσεις κουφωμάτων. «Στόχος είναι εκτός από τη λειτουργική παρέμβαση στις σχολικές μονάδες, τα κτίρια των σχολείων να είναι και ποιοτικά αναβαθμισμένα για την καθημερινότητα της μαθητικής κοινότητας», όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης

Με τη σειρά του ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και τεχνικών συνεργείων, Γιάννης Νικηφοράκης, τόνισε τη χρησιμότητα του νέου, υπερσύγχρονου διαγραμμιστικού μηχανήματος, όπου «εκτός από τη σημαντική δουλειά που επιτελεί στους κοινόχρηστους χώρους και στο οδικό δίκτυο (διαγραμμίσεις σε δρόμους-διαβάσεις), πλέον προχωράει στην αισθητική διαμόρφωση των σχολικών αθλητικών χώρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η Διευθύντρια του σχολείου, απηύθυνε τις θερμές ευχαριστίες της στον Δήμο Χανίων για την υλοποίηση των αιτημάτων και τη σταδιακή εκπλήρωση των αυξημένων αναγκών.

 

p1

p2

p3

 

p4

p5

p6

 


logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων