main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

26/01/2021, Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβάτια εξόπλισε Δήμος Χανίων τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία του

Με 400 νέα αντιβακτηριδιακά κρεβατάκια ενισχύθηκε ο σχολικός εξοπλισμός των νηπιαγωγείων του Δήμου Χανίων. Τα κρεβατάκια διανέμονται, ήδη, από σήμερα Τρίτη 26/01/2021 στις σχολικές μονάδες και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης επισκέφθηκε τις αποθήκες του Δήμου Χανίων, όπου επιθεώρησε την προμήθεια των κρεβατιών, μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αντώνη Βαρδάκη και τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Νίκο Βλαζάκη. Παρόντες επίσης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου και ο Πρόεδρος της «Κύδων Α.Ε.», Μιχάλης Καλογριδάκης.

Η συγκεκριμένη προμήθεια, συνολικού ύψους 15.000 ευρώ, καλύπτει μια χρόνια ανάγκη αγοράς εξοπλισμού στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, ενώ πληρεί όλες τις ενδεδειγμένες προδιαγραφές για τους εκπαιδευτικούς χώρους.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι η διαχείριση του σύνολου των σχολείων διαφοροποιείται από το παρελθόν, καθώς πλέον δεν επιχειρείται να καλυφθούν ανάγκες του κάθε σχολείου με μεμονωμένες προμήθειες, αλλά με συνολική κάλυψη των αναγκών από τον Δήμο Χανίων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: “Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ο Δήμος Χανίων προμήθευσε τα ολοήμερα σχολεία με χαρτοσεντόνα μιας χρήσης, στο πλαίσιο της πρόληψης της διάδοσης του κορωνοϊού” και συμπλήρωσε:

“Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια αναβάθμισης του σχολικού περιβάλλοντος, με την προμήθεια απαραίτητου υλικού, με την αντικατάσταση των κλασικών δαπέδων με αντικραδασμικά, όπου αυτά χρειάζονται, καθώς και με την ανανέωση και τον εμπλουτισμό των προαυλίων χώρων των νηπιαγωγείων, με παιχνίδια και όργανα γυμναστικής. Στο τέλος αυτής της προσπάθειας θα έχουμε παραδώσει στην εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων, ένα αναβαθμισμένο σχολικό περιβάλλον”, υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, δήλωσε: “Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικές προμήθειες για να λύσουμε ένα πάγιο αίτημα των σχολικών μονάδων της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, που θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της παραμονής των παιδιών κατά την διάρκεια του ολοήμερου”. Αναφέρθηκε επίσης στις σημαντικές εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί, κατά την διάρκεια του κλεισίματος των σχολείων και αφορούν σε επισκευές και συντηρήσεις εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, με επιμέρους επισκευές σε κουφώματα, ελαιοχρωματισμούς και εργασίες υγρομόνωσης.

Τέλος ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων, Νίκος Βλαζάκης, τόνισε πως με τη συγκεκριμένη προμήθεια “καλύφθηκε ένα πάγιο αίτημα των σχολικών μονάδων, που εκκρεμούσε από το 2011”, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Χανίων για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος. 

π1

π2

π3

π4

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων