main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

28/07/2021, Ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του έργου του Δήμου Χανίων: «Μελέτη για την ανακαίνιση - ενίσχυση υφιστάμενων κτιρίων και προσθήκη νέας πτέρυγας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων»

Την ένταξη του έργου με τίτλο «Μελέτη για την ανακαίνιση - ενίσχυση υφιστάμενων κτιρίων και προσθήκη νέας πτέρυγας στο δημοτικό Γηροκομείο Χανίων» στον Άξονα «Πολιτική Προστασία-Προστασία της Δημόσιας Υγείας-Τεχνική Βοήθεια», του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», γνωστοποίησε με τη δημοσιοποίηση της σχετικής απόφασης, το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πρόκειται για το πρώτο από τα συνολικά 14 έργα που έχει καταθέσει ο Δήμος Χανίων προς ένταξη στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα (μαζί με τα έργα της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων), προτάσεις που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Το αντικείμενο του προτεινόμενου έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση όλων των απαιτούμενων μελετών, την εξασφάλιση των απαιτούμενων εγκρίσεων, την έκδοση της άδειας δόμησης και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την εκτέλεση του έργου της ανακαίνισης – ενίσχυσης των υφισταμένων κτηρίων εμβαδού 3.294τ.μ. και την προσθήκη νέας πτέρυγας εμβαδού 3.295τ.μ. στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, έτσι ώστε η τελική δυναμικότητα της δομής να είναι 150 κλίνες. Ο προϋπολογισμός της Πράξης, ανέρχεται σε 620.000,00 ευρώ (με ΦΠΑ).

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη και χαρακτηριστικά ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά βλέπουμε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τον προγραμματισμό μας για τα έργα που προσδοκούμε να υλοποιηθούν, να βαίνουν προς υλοποίηση. Η επιβεβαίωση των όσων εγγυήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα Χανιά, ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, για ένταξη του συνόλου των έργων που έχουμε καταθέσει ως Δήμος στο πρόγραμμα, σιγά-σιγά εκπληρώνεται. Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες τόσο στην ηγεσία και τους υπηρεσιακούς του ΥΠ.ΕΣ., αλλά και ξεχωριστά συγχαρητήρια στους συνεργάτες, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Γ. Φραγκιαδάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Ξανθουδάκη και το προσωπικό των Διευθύνσεων Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής & Τεχνικών Έργων για την εξαιρετική ομαδική προσπάθεια που κατέβαλλαν», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Τα Χανιά τα επόμενα χρόνια θα βιώσουν ένα μέρος από το όραμά μας, με βελτίωση και εκσυγχρονισμό των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών», σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, Γιάννης Σημαντηράκης πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο πρόκειται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τη δομή του Δήμου, «σε συνέχεια των ενεργειών που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια, με μόνο στόχο να παρέχουμε υψηλού επιπέδου φροντίδα και διαμονή στους ηλικιωμένους που φιλοξενούμε», όπως τόνισε.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνομολογείται με δανειακή σύμβαση μεταξύ του Κύριου του Έργου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων