main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

30/03/2021, Επιστολή Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υποστελέχωση στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.) για τη στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Χανίων, απέστειλε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η επιστολή κοινοποιείται και στους τέσσερις βουλευτές του Νομού Χανίων και περιγράφει τη σημερινή κατάσταση, ως προς τα μεγάλα κενά που προκύπτουν στις οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού στον μητροπολιτικό Δήμο των Χανίων, πράγμα που οδηγεί σε οριακή λειτουργία των υπηρεσιών.

Ενδεικτικά, στην επιστολή με αποδέκτη το αρμόδιο Υπουργείο, αναφέρεται πως οι κενές οργανικές θέσεις στον Δήμο Χανίων σήμερα είναι 130 (45 εκ των οποίων στα Νομικά Πρόσωπα), ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ανέρχονται στις 150, μετά από τις εκτιμώμενες αποχωρήσεις κυρίως λόγω συνταξιοδότησης.

Παράλληλα υπογραμμίζεται, ότι την τελευταία δεκαετία ενώ έχει αποχωρήσει ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, δεν έχει πραγματοποιηθεί ωστόσο καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού από το 2008 κι έκτοτε, πέραν της προκήρυξης ανταποδοτικών υπηρεσιών (3Κ/2018). Μάλιστα, μέσω του προγράμματος της κινητικότητας στο Δημόσιο, την τελευταία τετραετία, περισσότεροι από 20 μόνιμοι υπάλληλοι έφυγαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, με εκείνους που εισήλθαν στον Δήμο, να μην αναπληρώνουν τις κενές θέσεις των μετακινηθέντων, ούτε προς το ελάχιστο. Στα δε Νομικά Πρόσωπα παραμένουν κενές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, το οποίο αντιμετωπίζει ελλείψεις που καθιστούν τη λειτουργία του προβληματική. Ειδικά στις συνθήκες που επικρατούν εν μέσω πανδημίας, όπου το 40% των κενών οργανικών θέσεων παραμένουν ακάλυπτες.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι ο Δήμος μας, ως μητροπολιτικός Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αποτελεί τον “συνδετικό κρίκο” με τους υπόλοιπους δήμους, καθώς για θέματα πολεοδομίας, τεχνικών υπηρεσιών (μελετών, δημοπρατήσεων κ.ο.κ.), πρόνοιας, οι περιαστικοί Δήμοι εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τον Δήμο Χανίων.

Ο Δήμαρχος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του, πως «γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Χανίων υφίσταται σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίες του. Επομένως, εντείνεται η όξυνση των προβλημάτων καθώς το προσωπικό που υπηρετεί στις υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα, φορτίζεται καθημερινά με επιπλέον υποθέσεις που δεν έχει την επάρκεια για να διεκπεραιώσει».

Τέλος, ο κ. Σημανδηράκης αναφέρει ότι κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ ζητά να γίνουν ενέργειες για την άμεση στελέχωση του Δήμου, με δεδομένη την οικονομική του ευρωστία.

#Δελτία Τύπου ,#ΔΗΜΑΡΧΟΣ

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων