main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

10/09/2021, Μια ανάσα πριν το 5ο φεστιβάλ Chaniartoon

Το Chaniartoon festival ή αλλιώς η μεγάλη γιορτή για το κόμικ και animation ξεκινά και έχει πολλά, μα πολλά να δείξει. Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, είναι η πρεμιέρα του και μέχρι τις 28 του μηνός, υπέροχες animation ταινίες μικρού μήκους (και ορισμένες μεγάλου) – από όλον τον κόσμο – θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους στον μοναδικό αυτό κόσμο του χρώματος, των ιστοριών, της άρτιας τεχνολογίας και των πάμπολλων μηνυμάτων.

Δεν σταματάει εκεί, φυσικά. Ακολουθούν εκθέσεις με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, με επίκαιρη και σημαντική θεματολογία, εργαστήρια εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα  με ελεύθερη είσοδο, όπως όλες οι δράσεις άλλωστε, ομιλίες και παρουσιάσεις από ανθρώπους έμπειρους και με αγάπη για αυτό που κάνουν και φυσικά μπόλικη τεχνολογία. Πώς; Με άκρως καινοτόμες και σύγχρονες εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, με game design και πολλές εκπλήξεις· σας δίνουμε ένα στοιχείο, θα εμ-βυθιστείτε σε μια άλλη «πραγματικότητα» και θα δείτε, θα νιώσετε και θα μυρίσετε τα έργα!

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης είναι αρκετά πλούσιο και πανέτοιμο να σας φέρει σε επαφή με τον κόσμο του κόμικ και του animation, με τους καλλιτέχνες που ανυπομονούν να έρθουν σε επαφή με το κοινό μέσω των έργων τους και της πολυπόθητης διάδρασης και φυσικά με τα πολιτιστικά Χανιά! Ιστορικά και σύγχρονα μέρη πρόκειται να φιλοξενήσουν τις ποικίλες δράσεις του 5ου φεστιβάλ, χαρίζοντας μια μαγική ατμόσφαιρα στην μεγάλη διοργάνωση. Κι όλα αυτά με τη στήριξη σημαντικών φορέων, που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, που όλο και μεγαλώνει.  

Ας σημειωθεί πως θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προκείμενου ο κόσμος, οι καλλιτέχνες και η ομάδα του φεστιβάλ να νιώσουν ασφάλεια και να απολαύσουν το πολυήμερο αυτό πολιτιστικό συμβάν και «ταξίδι».

Τα δωρεάν εργαστήρια, εκ του σύνεγγυς αλλά και κάποια ψηφιακά, σας περιμένουν να δηλώσετε συμμετοχή και μικροί και μεγάλοι να μάθετε για κόμικς, tattoos, animal cartoonification, visual effect & cinematic shot, ιστορία, αφήγηση στα video games, βιβλία χωρίς λέξεις, game design, λαϊκό παραμύθι, laser cutter και για... κούκλες: https://www.chaniartoonfest.gr/index.php/en/workshops  

Πληροφορίες

chaniartoonfest.gr
facebook.com/chaniartoon.fest
instagram.com/chaniartoon/
twitter.com/chaniartoon

Το #Chaniartoon2021 ξεκινά! Εσύ θα λείπεις;

p1

#Ανακοίνωση,#Εκδηλώσεις,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων