main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

04/06/2021, Για πρώτη φορά ειδικός δασολόγος - φυτοπαθολόγος εξέτασε τα φυτά και τα δέντρα του Δημοτικού Κήπου Χανίων

Στον Δημοτικό Κήπο Χανίων βρέθηκε χθες, 03/06/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου συναντήθηκε με τον καθηγητή, δασολόγο – φυτοπαθολόγο, Δρ. Πάνο Τσόπελα.

Ο κ. Τσόπελας, ο οποίος είναι ο πρώτος εξειδικευμένος επιστήμονας, που επισκέπτεται τον Δημοτικό Κήπο από την ίδρυση του και έπειτα, βρέθηκε στα Χανιά έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Χανίων, ενόψει της έναρξης των εργασιών για την ανάπλαση του Κήπου. Τον κ. Τσόπελα συνόδευσε η συνεργάτιδά του, αρχιτέκτονας τοπίου, Εύα Παπαδημητρίου.

Ξεκινώντας από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο κ. Τσόπελας με τη συνεργάτιδα του και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Πρασίνου, με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος, πραγματοποίησαν δειγματοληπτικό έλεγχο στα δέντρα αλλά και στα φυτά του Κήπου, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια παθογένεια.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της αυτοψίας ο κ. Τσόπελας υπογράμμισε πως “δεν μπορούν να γίνουν μεγάλες επεμβάσεις μιας και δεν υπάρχει φυτοπαθολογικό ή εντομολογικό πρόβλημα”, ωστόσο κατέδειξε την ανάγκη αντικατάστασης κάποιων δέντρων, που εγκυμονούν ενδεχόμενους κινδύνους.

Ο Δήμαρχος Χανίων, που βρέθηκε στον Δημοτικό Κήπο, ανέφερε: “Είναι πολύ σημαντικό ότι για πρώτη φορά έρχεται ένας ειδικός για να ελέγξει την κατάσταση των φυτών και των δέντρων του Κήπου. Ο Δημοτικός Κήπος είναι ένα από τα στολίδια της πόλης μας, τα οποία πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, ενώ τόνισε πως“η κατεύθυνση του Δήμου είναι πρωτίστως να φροντίσουμε τα δέντρα, ενώ δεν είναι στις επιθυμίες μας η κοπή και η απομάκρυνση τους, παρά μόνο στις περιπτώσεις, που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών και μόνο τότε”.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, κ. Τσουπάκης, τόνισε πως“Ο κ. Τσόπελας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μας παραδώσει λεπτομερή μελέτη σχετικά με την υγεία των φυτών και των δέντρων του Δημοτικού μας Κήπου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη των Χανίων”.

Την αυτοψία στον Δημοτικό Κήπο ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Χανίων με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου, Μιχάλη Τσουπάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Πρασίνου & Περιβάλλοντος, τον κ. Τσόπελα και την κα. Παπαδημητρίου.

Τέλος, ο κ. Τσόπελας στο πλαίσιο της επίσκεψης του στα Χανιά πραγματοποίησε αυτοψία στο κεντρικό δέντρο της πλατείας της Σπλάντζιας, όπου και διαπίστωσε ότι ο πλάτανος είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

p1

p2

p3

p4

 

 

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων