main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

01/09/2021, Από τον Δήμο Χανίων ξεκινά στις 3 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα καλών πρακτικών του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» - Εντυπωσιακή έκθεση κλασικών αυτοκινήτων & μηχανών στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Με αφετηρία τον Δήμο Χανίων, αρχίζει στις 3 Σεπτεμβρίου το δεκαήμερο πρόγραμμα προώθησης καλών πρακτικών και μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, στο πλαίσιο του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις». Με την προσοχή των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού -και όχι μόνο- να είναι στραμμένη στην Ελλάδα λόγω του «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις» (9-12 Σεπτεμβρίου), το συγκεκριμένο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σειρά παράλληλων εκδηλώσεων με θέμα την οδική ασφάλεια και την οδική συμπεριφορά.

Όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τετάρτη 1/9/2021, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, την Παρασκευή 3/9, από τις 09.00, θα φιλοξενούνται στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς τριάντα κλασικά αυτοκίνητα από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (ΣΙΠΑΚ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας (ΕΟ ΦΙΛΠΑ). Παράλληλα, στο σημείο θα βρίσκονται επτά κλασικές μοτοσυκλέτες από τη Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων και δέκα από την Αθήνα.

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για την εκκίνηση της ιστορικής διοργάνωσης από τον Δήμο Χανίων», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης, γνωστοποιώντας ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί δίωρη ομιλία για την ασφαλή οδήγηση. «Πρόκειται για μία άψογη συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς για τη φιλοξενία», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή των Χανιωτών και των επισκεπτών της πόλης μας στην εκδήλωση.

Την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ. στη διοργάνωση εξέφρασε η Υποδιοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, Αστυνόμος, Μάρθα Κίτσιου, αναφερόμενη στα μείζονα ζητήματα της οδικής ασφάλειας. «Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί συγκοινωνούν δοχείο με την οδική ασφάλεια, γι΄ αυτό θα πρέπει να δίνονται κίνητρα κυρίως στους νέους να εντάξουν την ασφαλή οδήγηση στην καθημερινή τους ζωή», τόνισε η κα. Κίτσιου.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή στη διοργάνωση εξέφρασαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης (ΣΙΠΑΚ), Ευάγγελος Κακούρης, και ο Πρόεδρος της Λέσχης Κλασικής Μοτοσικλέτας Χανίων, Ανδρέας Ξυνίδης.   

Σύμφωνα με τους διοργανωτές ο εντυπωσιακός στόλος οχημάτων, σε συνεργασία με τους Δήμους, την ΕΛ.ΑΣ. και τοπικούς φορείς, θα επισκεφθεί εκτός από τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Σπήλι, την Αγία Γαλήνη, τον Κόκκινο Πύργο, τις Μοίρες, το Καλαμάκι, τα Μάταλα και τις Αρχάνες. Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου,  από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι δράσεις “Road Safety”, οι οποίες θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους μέχρι την έναρξη του επομένου «ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις», τελούν υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με σκοπό να αναδειχθεί και το κοινωνικό «πρόσωπο» του μηχανοκίνητου αθλητισμού, παράλληλα με το αγωνιστικό και το τεχνολογικό.

p1

p2

#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Αθλητισμός

logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων