main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

31/08/2021, Επαναλειτουργούν τα Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων: Από αύριο, Τετάρτη 1/9/2021

Επαναλειτουργούν από αύριο, Τετάρτη 01/09/2021, τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο και τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου, όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Τρίτη 31/8/2021, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων. Τη Συνέντευξη παραχώρησαν ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του εξέφρασε τη χαρά του για την επαναλειτουργία των οκτώ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Χανίων, «τα οποία από αύριο θα υποδέχονται ξανά τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας, ώστε μέσα από τη λειτουργία τους να προσφέρουν στιγμές χαράς αλλά και δημιουργικής απασχόλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

«Όλη αυτή η πορεία έγινε σε συνεννόηση με τον Ε.Ο.Δ.Υ. και τα αρμόδια Υπουργεία, τα οποία, συνεκτιμώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, έλαβαν τη σχετική απόφαση, ώστε να είμαστε πλέον πανέτοιμοι ως Δήμος Χανίων ν’ ανταποκριθούμε στα εκατοντάδες αιτήματα των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας για επαναλειτουργία των δομών», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας ότι η επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. θα γίνει με μεγάλη προσοχή, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα, που αφορούν στους συμπολίτες μας, που έχουν ολοκληρώσει τον απαραίτητο εμβολιασμό. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αρμόδια Αντιδήμαρχο, Πρόεδρο του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., κα. Ζερβουδάκη, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για τη μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλαν, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των συμπολιτών μας.

Την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. εξέφρασε από την πλευρά της και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, τονίζοντας ότι το προσωπικό των δομών έχει ήδη εμβολιαστεί, ώστε να υποδεχθεί επίσης τους εμβολιασμένους ωφελούμενους, «προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία όλων», όπως επεσήμανε.

«Έπειτα από ενάμιση χρόνο, μετά από πολλά τηλεφωνήματα, που είχαμε από τους ωφελούμενους έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε διαφόρων ειδών παροχές, όπως φυσικοθεραπεία, νοσηλευτική και ψυχολογική στήριξη, κατόπιν ωστόσο ραντεβού», τόνισε η κα. Ζερβουδάκη, διευκρινίζοντας ότι το προσωπικό έχει επιστρέψει από τις υπόλοιπες δομές, που εργαζόταν όλο αυτό το διάστημα, ώστε τα Κ.Α.Π.Η. να έχουν πλήρη ανάπτυξη. «Οι συμπολίτες μας θα απασχολούνται ευχάριστα, ενώ θα ξεκινήσει ξανά η κοινωνικοποίηση, η εξωστρέφεια και η συνεργασία», κατέληξε στην τοποθέτησή της η κα. Ζερβουδάκη.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Κατερίνα Κουνελάκη, γνωστοποίησε ότι στα Κ.Α.Π.Η. θα μπορούν να προσέρχονται από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08.00 έως τις 15.30, όλα τα μέλη, με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή οι νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες. Μάλιστα, σε κάθε περίπτωση θα τηρείται αρχείο από τους υπεύθυνους των δομών, με τα προσωπικά στοιχεία των ωφελουμένων, για τα οποία θα τηρείται το απόρρητο. 

 

p1

 

#Κοινωνική Πολιτική,#ΚΑΠΗ-Βοήθεια στο Σπίτι,#Ανακοίνωση,#Χανιά

logo imageσυμβαίνει

«Έχω τη δύναμη»: Εκδήλωση στο Μίκης Θεοδωράκης στις 3 Δεκεμβρίου
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων