main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/05/2021, Με επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός στο Φαράγγι Δικτάμου, με την αρωγή του Δήμου Χανίων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/05/2021 ο εθελοντικός καθαρισμός στο Φαράγγι του Δικτάμου στα Κεραμειά, ο οποίος διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατωχωρίου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων, το Τμήμα Συνοδών Βουνού (ΙΕΚ), με την αρωγή του Δήμου Χανίων.

Οι δεκάδες εθελοντές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του καθαρισμού, με μήνυμα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, πραγματοποίησαν τις εργασίες καθαρισμού, τηρώντας όλα τα προληπτικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δράσης συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα απορριμμάτων (πλαστικά, ελαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, κ.α.).

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Κεραμειών, Γιάννης Νικηφοράκης, ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές για τη μεγάλη συμμετοχή τους, καθώς και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατωχωρίου, του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων και του Τμήματος Συνοδών Βουνού για τη συνδρομή. “Ήταν συγκινητική η ανταπόκριση των εθελοντών στο κάλεσμά μας, πράγμα που αποδεικνύει ότι όταν εργαζόμαστε από κοινού, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και απλοί πολίτες, η προσπάθεια αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Ιδιαίτερα στην παρούσα φάση με την έναρξη της τουριστικής περιόδου οφείλουμε να διατηρούμε όλοι την καλή εικόνα του τόπου μας. Επίσης, στόχος της δράσης μας ήταν να συνειδητοποιήσουμε ότι με μία απλή κίνησή μας, που αποτρέπει τη ρύπανση τώρα, μπορούμε να αποφύγουμε μια μεγάλη ζημιά του φυσικού μας πλούτου στο μέλλον”, τονίζει ο κ. Νικηφοράκης, επισημαίνοντας ότι άμεσα θα προωθηθούν βελτιώσεις στο Φαράγγι για τη διευκόλυνση της διέλευσης του μονοπατιού.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, ευχαρίστησε μεταξύ άλλων για τη φιλοξενία τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατωχωρίου, τονίζοντας ότι η διατήρηση της καλής εικόνας τόσο του Φαραγγιού όσο και του συνόλου του Δήμου μας αποτελεί υπόθεση όλων μας, πηγάζοντας από την ευαισθητοποίησή του καθενός ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και των θησαυρών του. Μάλιστα, ο κ. Τσουπάκης γνωστοποίησε ότι αντίστοιχες δράσεις εθελοντισμού θα διοργανωθούν και στο μέλλον.


p1

p2

p3

p4

p4

 

logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων