main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/06/2021, Πάγκοι και σκιάδια ενιαίας κατασκευής στις λαϊκές αγορές του Δήμου Χανίων: Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου και Πολυτεχνείου Κρήτης

Την προγραμματική σύμβαση για τη “Διερεύνηση Ενιαίου Κατασκευαστικού Συστήματος Προσαρμόσιμων Μεταφερόμενων Πάγκων και Σκιάστρων για τη Λαϊκή Αγορά του Δήμου Χανίων” υπέγραψε σήμερα, 23/06/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο εκπρόσωπος του Πολυτεχνείου Κρήτης, Επίκουρος Καθηγητής, Αλέξανδρος Βαζάκας.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης καθώς και ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος της λαϊκής αγοράς Χανίων, Σταύρος Μαρκουλάκης.

Η προγραμματική σύμβαση, της οποίας ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 14.880 ευρώ με Φ.Π.Α., έχει ως στόχο σε 8 μήνες, μέσα από τη στενή συνεργασία του Δήμου Χανίων, του Πολυτεχνείου Κρήτης και των παραγωγών των λαϊκών αγορών, να δημιουργήσει ένα ενιαίο μοντέλο πάγκων και σκιαδίων, που θα χρησιμοποιούν όλοι οι δραστηριοποιούμενοι στις λαϊκές αγορές των Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης υπογράμμισε: “Εγκαινιάσουμε σήμερα μία ακόμα συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, που έχει ως αντικείμενο να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία αλλά και την αισθητική των λαϊκών αγορών του Δήμου Χανίων. Όλη αυτή η προσπάθεια εντάσσεται σε ένα συνολικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, θεωρώντας ότι λαϊκή αγορά αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητας που απευθύνεται και σε ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης που διανύουμε. Κυρίως, όμως, γιατί ενθαρρύνει σημαντικά την παραγωγική διαδικασία του πρωτογενή τομέα, το οποίο είναι βασικός στόχος του Δήμου Χανίων”. Παράλληλα, ο κ. Σημανδηράκης ξεκαθάρισε πως πρόθεση του Δήμου Χανίων είναι η χρηματοδότηση της κατασκευής των πάγκων που θα χρησιμοποιούν όσοι συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές.

Από την πλευρά του ο κ. Βαζάκας, τόνισε: “Με αυτήν τη συνεργασία με τον Δήμο Χανίων προσβλέπουμε στην αναβάθμιση της λαϊκής αγοράς, η οποία λαμβάνει χώρα σε διαφορετικά σημεία της πόλης και με τον τρόπο αυτόν, στην αναβάθμιση της πόλης”. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαζάκας ανέλυσε τον σχεδιασμό και οργανόγραμμα της προγραμματικής σύμβασης και περιλαμβάνει τρία στάδια: “Στο πρώτο στάδιο, αυτό της έρευνας, θα δούμε τις καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί αλλού, στη συνέχεια σε δεύτερο επίπεδο θα ακολουθήσει η διαβούλευση μεταξύ των μερών για να αποφασιστεί σε ποιο μοντέλο θα γίνει η εφαρμογή. Τέλος, στο τρίτο και τελευταίο στάδιο θα κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο στο οποίο θα δοκιμαστεί σε φυσική κλίμακα η κατασκευή, όπου θα γίνουν όλες οι δοκιμές για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, τις δυνατότητες που θα παρέχει, το χώρο που θα καταλαμβάνει κ.ο.κ ώστε να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαζάκας.

Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Νικηφοράκης από την πλευρά του σημείωσε: “Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα ως δημοτική αρχή, θέλαμε να αλλάξουμε την αισθητική και τον τρόπο λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Γι’ αυτό επικεντρωθήκαμε, σε συνεργασία με τους πωλητές, που αποδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή τις προτάσεις μας, να οργανώσουμε μία προγραμματική σύμβαση για την εφαρμογή ενός ενιαίου πάγκου λαϊκής αγοράς για όλους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα”.

Τέλος, ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος της λαϊκής αγοράς, Σταύρος Μαρκουλάκης
δήλωσε: “Νομίζω ότι η δημοτική αρχή κάνει ότι καλύτερο μπορεί, για να δοθεί μια λύση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή αγορά, όχι μόνο με τα καιρικά φαινόμενα αλλά και για να μπει μια τάξη στην πόλη, να γίνει μία όμορφη δουλειά και να εξυπηρετούμε κι εμείς εύκολα τους καταναλωτές”.

p1

p2

p3

p4

logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων