main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

03/06/2021, Άνοιξε αυλαία το αμφιθέατρο των Λενταριανών, μετά την απόκτησή του από τον Δήμο Χανίων – Επίσημη πρεμιέρα με την “Πανώρια” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Με την πρώτη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης για το φετινό καλοκαίρι “Πανώρια” του Γεωργίου Χορτσάτση, άνοιξε την αυλαία του το αμφιθέατρο των Λενταριανών, το οποίο είναι πλέον έτοιμο και υποδέχεται παραστάσεις και εκδηλώσεις για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021”.

Το συγκεκριμένο αμφιθέατρο, χωρητικότητας 500 θέσεων, είχε κατασκευαστεί από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Χανίων το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εργασίας, παραχωρήθηκε στην κυριότητά του και η διαχείρισή του ανατέθηκε στην Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ..

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισημαίνει: “Το αμφιθέατρο των Λενταριανών αποτελούσε έναν αναξιοποίητο χώρο για χρόνια, τον οποίο κατορθώσαμε, διαμορφώνοντας τον κατάλληλα με τα Τεχνικά συνεργεία του Δήμου και με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., να τον μετατρέψουμε σε έναν πολιτιστικό πνεύμονα-πρότυπο. Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εργασίας για την αγαστή συνεργασία, που οδήγησε σε τάχιστη ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης του στον Δήμο Χανίων. Αυτές τις ημέρες στον συγκεκριμένο χώρο, φιλοξενείται η αξιόλογη θεατρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. “Πανώρια”, την οποία προτρέπω τους συμπολίτες μας να την απολαύσουν σε έναν μοναδικό χώρο, μέσα στη φύση.

Η προσπάθεια για διάδοση του πολιτισμού στην πόλη μας συνεχίζεται, οι χώροι πολιτισμού αυξάνονται και οι ευκαιρίες παρακολούθησης καλλιτεχνικών δρώμενων πολλαπλασιάζονται. Στόχος μας είναι ν΄ αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι του Δήμου μας, προς όφελος των συνδημοτών μας”, συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. - Κ.Α.Μ., Γιάννης Γιαννακάκης, τονίζει: “Το αμφιθέατρο των Λενταριανών, ένα καλά κρυμμένο μυστικό, είναι πλέον έτοιμο και υποδέχεται παραστάσεις και εκδηλώσεις, αποτελώντας ένα νέο, φιλόξενο καλλιτεχνικό στέκι, σε μια υπέροχη τοποθεσία. Ο χώρος καθαρίστηκε, ρευματοδοτήθηκε, εξοπλίζεται μέρα με τη μέρα, ενώ το ιδανικό ποδαρικό έγινε με την παράσταση "Πανώρια" του Γ. Χορτάτση από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης.

 P1

P2

P3

P4

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων