main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

03/08/2021, Μουσική Βραδιά με τον Μίκη: Από το Συγκρότημα «Νότιος Άνεμος» στις 16/8 2021, στο νέο Αμφιθέατρο Λενταριανών

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και την ανταπόκριση του κοινού κατά την πρώτη παρουσίαση της εκδήλωσης στον Γαλατά, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., επαναλαμβάνει τη Μουσική Βραδιά με τον Μίκη, από το Συγκρότημα «Νότιος Άνεμος» τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, ώρα 9.00 μ.μ., στο Νέο Αμφιθέατρο Λενταριανών. Η εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο προς το κοινό.

Το μουσικό ντουέτο «ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ» ιδρύθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 2002. Αποτελείται από τους Μαριάννα Ζορμπά και Μανώλη Μανουσέλη, δυο καταξιωμένους μουσικούς με πολύχρονη πορεία στο δισκογραφικό και συναυλιακό χώρο. Το ρεπερτόριο τους κινείται γύρω από τις δημιουργίες των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών, όπως Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζηδάκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Μάνος Λοΐζος κ.λ.π., όμως η ενασχόληση τους με τις κουλτούρες άλλων λαών και κυρίως με τη λατινοαμερικανική κουλτούρα, δίνουν στις εμφανίσεις τους ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού πολλά από τα τραγούδια που παρουσιάζουν είναι συχνά διασκευασμένα.

Το 1997 εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Δουβλίνο, με το τραγούδι «Χόρεψε» που έγραψε ο Μανώλης Μανουσέλης και ερμήνευσε η Μαριάννα Ζορμπά, παίρνοντας τη 12η θέση. Το 2006 κυκλοφόρησε το CD τους με τον τίτλο «Σαν Μινωικό καράβι».
Από το 2010 μέχρι και σήμερα ζουν και εργάζονται στη Γερμανία όπου έχουν πραγματοποιήσει σειρά καλλιτεχνικών εμφανίσεων σε ελληνικό και γερμανικό κοινό.

Η Μαριάννα Ζορμπά έχει σπουδάσει Βυζαντινή και Ευρωπαϊκή μουσική με ειδίκευση στα μουσικοπαιδαγωγικά, καθώς και πιάνο, κλασικό και σύγχρονο τραγούδι. Άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι από το 1987 κάνοντας συνεργασίες με τα σημαντικότερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού. Το 1993 και το 1996 κυκλοφόρησαν από τη δισκογραφική εταιρία WARNER δύο προσωπικοί δίσκοι στους οποίους εμφανίζεται σαν ερμηνεύτρια αλλά και σαν συνθέτης. Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2017 εργάστηκε σαν αποσπασμένη εκπαιδευτικός μουσικής στα ελληνικά σχολεία του Ντύσσελντορφ, Βούπερταλ, Ντόρτμουντ, Μπίλεφελντ. Από το Σεπτέμβριο του 2017 απασχολείται ως δασκάλα τραγουδιού και χορωδίας σε γερμανικά σχολεία. Ίδρυσε και διηύθυνε τη χορωδία της Ελληνικής Κοινότητας των Ελλήνων του Βούπερταλ καθώς και τη μικτή χορωδία του ενοριακού κέντρου του Αγ. Ανδρέου Düsseldorf με τις οποίες πραγματοποίησε πλήθος επιτυχημένων εμφανίσεων. Τον Μάιο του 2017 ανέλαβε την προετοιμασία της χορωδίας του Μεγάρου Μουσικής Düsseldorf για την παρουσίαση έργων του Μίκη Θεοδωράκη. Έκτοτε είναι μέλος της μεικτής χορωδίας του Μεγάρου Μουσικής.

Ο Μανώλης Μανουσέλης είναι Αρχιτέκτων - Μηχανικός, απόφοιτος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από πολύ νωρίς παρουσίασε τη μεγάλη του κλίση στις τέχνες. Στα εφηβικά του χρόνια συμμετέχει σε μαθητικά συγκροτήματα. Σαν φοιτητής έρχεται σε επαφή με Λατινοαμερικάνους μουσικούς, οι οποίοι του μεταδίδουν την λατινοαμερικάνικη κουλτούρα που θα τον σημαδέψει καλλιτεχνικά. Το 1981 μαζί με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες δημιουργούν το συγκρότημα “RAZA DE COBRE” (Φυλή του Χαλκού) κάνοντας συναυλίες και εκπομπές στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Το 1987 συμμετέχουν στο δίσκο LATIN του Γ. Νταλάρα και πλαισιώνουν τις μεγαλειώδεις συναυλίες του στο Ολυμπιακό Στάδιο και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Εμφανίζεται για πρώτη φορά σαν συνθέτης το 1997 όταν επιλέχθηκε το τραγούδι του «Χόρεψε» για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό διαγωνισμό της Eurovision. Έκτοτε συνεχίζει το συνθετικό του έργο.

p1

#Ανακοίνωση,#Εκδηλώσεις,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων