main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

01/09/2021, «Επίσημη πρώτη» για το ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων

Στην επίσημη κυκλοφορία του βρίσκεται από σήμερα το νέο, ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων, μετά την ομόφωνη ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Μετά από 18 έτη από την προηγούμενη αλλαγή του, το ανανεωμένο έμβλημα αποτυπώνει αφενός τα 5.000 χρόνια ύπαρξης του Δήμου, ενώ παράλληλα αντανακλά το σύγχρονο χαρακτήρα του.

Οι βασικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την υπάρχουσα εκδοχή του, βασίστηκαν κυρίως στην προσθήκη της πιστής αναπαράστασης του ευρήματος, του ασημένιο νομίσματος με την αναπαράσταση του Κύδωνα, ιδρυτή της αρχαίας Κυδωνίας.

Το έμβλημα συνοδεύεται από δίγλωσσο λεκτικό «ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ - MUNICIPALITY OF CHANIA ∙ CRETE», ώστε να διασφαλίζει την εύκολη κατανόησή του σε κατοίκους του Δήμου αλλά και από τους επισκέπτες του. Η χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε για το ανανεωμένο έμβλημα του Δήμου Χανίων είναι εμπνευσμένη από τα βασικά στοιχεία του περιβάλλοντος: το φως, το οποίο αποδίδεται με το λευκό χρώμα και το έντονο υγρό στοιχείο, η θάλασσα, το οποίο αποδίδεται με απόχρωση του μπλε.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφέρει: «Με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων δύο ετών από την ανάληψη καθηκόντων της δημοτικής μας αρχής, παραδίδουμε στην κοινωνία των Χανίων το ανανεωμένο σύμβολο του Δήμου μας. Έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια, το έμβλημα του Δήμου Χανίων αναβαθμίζεται αισθητικά και λειτουργικά.

Έχοντας ως έμπνευση το ιστορικό παρελθόν των Χανίων, με κυρίαρχο σύμβολο τον Κύδωνα, τον ιδρυτή της Μινωικής Κυδωνίας και με χρώματα που συμβολίζουν τον τόπο μας, το φως και τη θάλασσα, ο Δήμος Χανίων, μέσα από ένα αδιάλειπτο ταξίδι 5.000 χρόνων, φέρνει στο σήμερα το δικό του διακριτό σύμβολο, το όποιο θα τον εκπροσωπεί σε κάθε έκφανση του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σημανδηράκης.

Από την 1/1/2022, το νέο λογότυπο θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για οποιαδήποτε επίσημη απεικόνιση/συμμετοχή του Δήμου Χανίων, ενώ το χρονικό διάστημα έως τότε, θα θεωρούνται αποδεκτές και οι δύο εκδοχές του (παλιό και νέο έμβλημα).

Τέλος, μπορείτε να βρείτε και τις τρεις εκδοχές του νέου εμβλήματος (οριζόντια, κάθετη, κυκλική), στους τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς και σε όλους τους τύπους αρχείων για κάθε περίσταση, στο Press-Κit στο site του Δήμου: chania.gr//chrisima/presskit/presskit.html

p1

p2

p3

#Ανακοίνωση,#ΔΗΜΟΣ,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων