main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

07/06/2021, Μεγάλη συμμετοχή στις δράσεις του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ήμερα Περιβάλλοντος – #chania_eco: Περιμένουμε τις δικές σας φωτογραφίες για το περιβάλλον

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των συμπολιτών μας και κυρίως των μικρών παιδιών στη δράση -“Υιοθέτησε” κι εσύ ένα φυτό”-, που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας), σε συνεργασία με τη Δ.Ε.Δ.Ι.Σ.Α., στις 05/06/2021 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, κλήθηκαν μικροί και μεγάλοι να παραλάβουν από τον Δημοτικό Κήπο ένα “πράσινο” δώρο, που περιελάμβανε αρωματικά φυτά. Συνολικά στο πλαίσιο της δράσης, προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες περίπου 400 φυτά, λεβάντες και καζάνιες.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες που “υιοθέτησαν” φυτά, κλήθηκαν να τα φροντίζουν, να τα περιποιούνται και σε έναν χρόνο, την ίδια μέρα, στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2022, να στείλουν στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Χανίων φωτογραφία από την πορεία των φυτών τους.

Στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν επίσης ανακυκλωμένες τσάντες και κομπόστ, έπειτα από πρωτοβουλία της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α..

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της δράσης ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε:Ενισχύουμε με αυτόν τον τρόπο τη συνείδηση και την κουλτούρα των παιδιών, γύρω από την αξία του πρασίνου και των φυτών. Στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, το τελευταίο διάστημα έχουμε αναλάβει σημαντικές δράσεις για να αναβαθμίσουμε το πράσινο, όχι να το καταστρέψουμε, να το κόψουμε ή να υποβαθμίσουμε όλο αυτό το σημαντικό πνεύμονα πράσινου, που υπάρχει στον τόπο μας”.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, πολιτική βούληση της δημοτικής μας αρχής και του συνόλου της κοινωνίας είναι να κάνουμε έναν ακόμη πιο πράσινο Δήμο, συνυπολιγίζοντας πάντα τα ζητήματα ασφάλειας και ευζωίας. Στέλνουμε, λοιπόν, ένα μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, δίνοντας ταυτόχρονα χαρά στα παιδιά μετά από όλο αυτό τον εγκλεισμό, που υπήρχε τους προηγούμενους μήνες”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, αναφέρθηκε σε δήλωσή τους στους στόχους της δράσης, οι οποίοι περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την ενημέρωση του κόσμου για τη φύτευση και τη συντήρηση των φυτών. “Σε έναν χρόνο από σήμερα θα δούμε τα αποτελέσματα της ανάπτυξης των φυτών, που “υιοθετήθηκαν”, επιβραβεύοντας την προσπάθεια των συμμετεχόντων στη δράση μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουπάκης.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και συνεχίζεται από τον Δήμο Χανίων η καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα περιβάλλοντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κεντρικό σύνθημα: #chania_eco.

Οι πολίτες καλούνται να αναρτήσουν δικές τους φωτογραφίες σε Facebook και Instagram, που απεικονίζουν σωστές περιβαλλοντικές καθημερινές συνήθειες, χρησιμοποιώντας τα σλόγκαν της δράσης #chania_eco και #WorldEnvironmentDay.

Εναλλακτικά, μπορούν να στείλουν στους επίσημους λογαριασμούς του Δήμου Χανίων Facebook:facebook.com/Chania.city και Instagram:instagram.com/chania.gr και να μεταδώσουν μαζί μας το μήνυμα της οικολογικής συνείδησης με πράξεις, που προστατεύουν πραγματικά το περιβάλλον!

P1

P2

P3

P4

P5logo imageσυμβαίνει

Αναγγελία ζημιάς από ανεμοθύελλα: Για τη Δ.Ε Σούδας
Αναγγελία ζημιάς από ανεμοθύελλα: Για τις Δ.Ε. Θερίσου & Ελ. Βενιζέλου
Ημερίδα με θέμα: «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση παιδιών ΑμεΑ - Αποδοχή της Διαφορετικότητας στην Οικογένεια και το Σχολείο»: Στις 11/12
#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων