main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

11/08/2021, «Πλημμύρισαν» οι αποθήκες του Δήμου Χανίων από την προσφορά των συμπολιτών μας προς τους πυρόπληκτους Εύβοιας και Αττικής

Στις αποθήκες του Δήμου Χανίων, στην Ρεγγίνα βρέθηκε νωρίτερα το πρωί σήμερα Τετάρτη 11/08/2021, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, για την αποστολή της πρώτης παρτίδας των ειδών που έχουν συγκεντρωθεί για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Εύβοιας και της Αττικής.

Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδεψε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η οποία έχει συντονίσει την επιχείρηση συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Νικηφοράκη.

Από την συγκινητική προσφορά των συμπολιτών μας έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα πάνω από 40 παλέτες με τρόφιμα, νερό, ξηρά ζωοτροφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης «πλημμυρίζοντας» τις αποθήκες του Δήμου Χανίων.

Ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε πως «τα τελευταία χρόνια δεν θυμόμαστε να έχει πλήξει τη χώρα μας άλλη τραγωδία όμοια με αυτή που παρακολουθούμε να εξελίσσεται την τελευταία εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Έχουμε λοιπόν, ανθρώπους που έχουν μεγάλες ανάγκες αλλά έχουμε και πολίτες εδώ στα Χανιά που αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη τους. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό, ότι μέσα σε μόλις λίγες μέρες σύσσωμοι φορείς και μονωμένοι πολίτες κατάφεραν να συλλέξουν περισσότερες από 40 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης, οι οποίες σήμερα και αύριο θα αποσταλούν στις πυρόπληκτες περιοχές. Δεν μπορώ παρά να στείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ακόμη για μια φορά απέδειξαν την αλληλεγγύη τους».

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε την ανάγκη της έμπρακτης στήριξης από πλευράς του Δήμου Χανίων στους ανθρώπους και τις περιοχές που έχει πλήξει η πυρκαγιά, σημειώνοντας ότι «ο Δήμος Χανίων και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας. Έτσι λοιπόν, οργανωμένα από την Δευτέρα συγκεντρώνουμε εδώ στο χώρο της Ρεγγίνας διάφορα είδη πρώτης ανάγκης, ύστερα από επικοινωνία μας με τους αντίστοιχους αντιδημάρχους των πληττόμενων περιοχών».

Ιδιαίτερη μέριμνα από την πλευρά του Δήμου Χανίων υπήρξε και για τα ζώα που έχουν πληγεί στις καταστροφικές πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κ. Νικηφοράκης «η Διεύθυνση Τοπικής Ανάπτυξης και το Τμήμα των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου μας, μαζί με εθελοντές φιλόζωους του Δήμου Χανίων, συγκεντρώσαμε περίπου 3 τόνους ξηρά τροφή, εκ των οποίων τα 700 κιλά είναι δωρεά του Δήμου Χανίων. Στέλνουμε λοιπόν, το μήνυμα της αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας και στους συναδέλφους μας στις πυρόπληκτες περιοχές που δίνουν μάχη για να φροντίσουν ζώα και να φροντίσουν για την περίθαλψή τους και την τροφοδοσία τους».

Η αποστολή όλων των ειδών θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία «Ακρωτήρι», η οποία προσφέρθηκε να μεταφέρει αφιλοκερδώς μεγάλο μέρος της αποστολής, ενώ η συγκέντρωση των ειδών θα συνεχιστεί μέχρι αύριο το απόγευμα.

p1

p2

p3

p4

#Κοινωνική Πολιτική,#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων