main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/06/2021, Επιχειρησιακή ετοιμότητα Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Χανίων

Π.Σημανδηράκης:  Είμαστε αισιόδοξοι για την αντιπυρική περίοδο, έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία

Την επιχειρησιακή ετοιμότητα υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαίωσαν σήμερα Παρασκευή 18/06/2021, οι συναρμόδιοι φορείς στο Δημαρχείο Χανίων, κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) του Δήμου Χανίων. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων και Προέδρου του Σ.Τ.Ο., Παναγιώτη Σημανδηράκη, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Σημανδηράκης σε δηλώσεις του, με το πέρας της συνεδρίασης, επεσήμανε: “Σε συνέχεια των προηγούμενων ετών. όπου οι επιδόσεις του δήμου Χανίων αλλά και συνολικά του νομού, συγκριτικά με παλαιότερα έτη ήταν ιδιαίτερα θετικές, είμαστε αισιόδοξοι ότι και φέτος θα έχουμε μία αντιπυρική περίοδο που θα εξασφαλίζει στους πολίτες και τους επισκέπτες ένα αίσθημα ασφάλειας και προστασίας. Ως Δήμος Χανίων, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες καθαρισμού και αποκατάστασης της προσβασιμότητας σε δύσκολες και δύσβατες περιοχές, ενώ έχουμε προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό και έχουμε δαπανήσει περίπου το ποσό των 140.000 ευρώ σε εργασίες ώστε να μπορέσει να αποδώσει το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, όπου χρειαστεί”.

Ο Δήμαρχος Χανίων υπογράμμισε ότι έχει γίνει στοχευμένος σχεδιασμός και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συνδρομή τους, ενώ αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου για τους χώρους καταφυγής, “όπου εκτός από τις αναπλάσεις που δρομολογούν την ποιοτική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, γίνεται και λειτουργική ανάπλαση για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης”. Μάλιστα, ανέφερε και τα έργα αγροτικής οδοποιίας που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, με εκτεταμένες τσιμεντοστρώσεις, αλλά και τα νέα που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την καλύτερη πρόσβαση οχημάτων έκτακτης ανάγκης σε δυσπρόσιτες περιοχές.

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης σχολίασε ως ιδιαίτερα σημαντική την εγκατάσταση του μεγάλου πυροσβεστικού ελικοπτέρου (Erikcson) στο Αεροδρόμιο Χανίων για την αντιπυρική περίοδο 2021, ως το πλέον κατάλληλο για επιχειρήσεις στο ιδιαίτερογεωγραφικό υπόβαθρο του Νομού.

Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιώργος Ξανθουδάκης, παρουσίασε στους παρευρισκομένους, τον προγραμματισμό του Δήμου Χανίων και τις συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, σημειώνοντας πως: “Ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει στην ανάθεση εργολαβιών, που περιλαμβάνουν γενικούς καθαρισμούς, καθαρισμούς δρόμων, και αποψιλώσεις και διευκόλυνση της προσβασιμότητας στις επιμέρους περιοχές”. Τόνισε, μάλιστα πως στον σχεδιασμό του Δήμου είναι εκτός των άλλων, μεγάλα έργα που έχουν κατατεθεί προς ένταξη στο “Αντώνης Τρίτσης”, με χαρακτηριστικό τη δημιουργία κέντρου ελέγχου (control room) όπου θα γίνεται συλλογή δεδομένων και άμεση διαχείριση της πληροφορίας, με στόχο την τάχιστη επέμβαση όπου χρειαστεί.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, των τοπικών συμβουλίων Δημοτικών Ενοτήτων, της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., της ομάδας “Εθελοντές Δήμου Χανίων”, της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Χανίων, του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Ματθαίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και λοιποί εθελοντικοί φορείς.

p1

p2

p3

 

#Πολιτική Προστασία,#ΔΗΜΟΣ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων