main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

08/09/2021, Στο Δημαρχείο Χανίων ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος

Τον χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέφανο Ντούσκο, υποδέχθηκε σήμερα, Τετάρτη 8/9/2021, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γεώργιος Φραγκιαδάκης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Αθλητισμού και Οικονομικών, Στέλιος Μιχαηλάκης και Τάσος Αλόγλου, αντίστοιχα. Τον Ολυμπιονίκη συνόδευε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άθλημα της κωπηλασίας, Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Επισημαίνεται ότι ο Στέφανος Ντούσκος, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, κατέκτησε στο Τόκιο το χρυσό μετάλλιο στο μονό σκιφ με νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Μάλιστα,  η σημαντική αυτή διάκριση αντιπροσωπεύει το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής απονεμήθηκε από τον Δήμο Χανίων στον Χρυσό Ολυμπιονίκη τιμητική πλακέτα, καθώς και το συλλεκτικό φωτογραφικό λεύκωμα: «Χανιά – Ταξίδι στο Όνειρο». 

Σε δήλωσή του ο τιμώμενος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Χανίων για τη βράβευση και τη φιλοξενία. «Είμαι πολύ χαρούμενος, που βρίσκομαι στην Κρήτη για πρώτη φορά. Θα ξαναεπιστρέψω κάποια στιγμή, ενώ κατά την παραμονή μου εδώ θα επισκεφθώ αρκετά από τα όμορφα μέρη του νησιού», ανέφερε ο Στέφανος Ντούσκος.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Τάσος Αλόγλου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Ολυμπιονίκη στο Δημαρχείο Χανίων, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία προσωπικότητα, που θα πρέπει να γίνει γνωστή κυρίως στα νέα παιδιά, «έναν άνθρωπο, που έφτασε σε έναν στόχο μέσα από πολύ κόπο, μέσα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, όπως είναι αυτή, που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια, δεν τα παράτησε όμως και συνέχισε να προσπαθεί, προκειμένου να πετύχει αυτό το στόχο του», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αλόγλου.

«Θέλουμε να ευχηθούμε στον Στέφανο να έχει υγεία και δύναμη να συνεχίσει την προσπάθειά του, να κατακτά στόχους ανεξάρτητου αποτελέσματος, κυρίως όμως να καλύπτει μέσα από αυτή την προσπάθεια το κενό, που πολλές φορές και εμείς οι ίδιοι ως Πολιτεία δεν προσφέρουμε απόλυτα ίσως στον αθλητισμό, καθώς σίγουρα υπάρχουν κενά, τα οποία βήμα-βήμα πρέπει να βελτιώσουμε», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Αλόγλου.

p1

p2

#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου ,#Αθλητισμός

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων