main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

25/05/2021, Ανοιχτή για το κοινό η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων & τα παιδικά της τμήματα: Από αύριο, 26/05/2021

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι επαναλειτουργεί από αύριο, Τετάρτη 26/5/2021, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τα παιδικά της τμήματα, σύμφωνα με την Απόφαση για τη λειτουργία όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας (αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 31950/22-5-2021, ΦΕΚ 2141/Β΄/22-5-2021).

Ακολούθως, οι Βιβλιοθήκες του Δήμου θα δέχονται το κοινό στον χώρο τους και στο ωράριο λειτουργίας τους, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για το κοινό, που επισκέπτεται τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων. Κατά την είσοδό τους οι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα αντισηπτικά, που διατίθενται από τη Βιβλιοθήκη.

  2. Περιορισμός εισόδου ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση των 2 μέτρων. Μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας 10 ατόμων στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη Βιβλιοθήκη: 15 λεπτά.

  3. Το αναγνωστήριο και οι κοινόχρηστοι υπολογιστές της Βιβλιοθήκης δεν θα είναι προς το παρόν προσβάσιμοι για το κοινό.

  4. Προς το παρόν δεν θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις καθώς και επισκέψεις μαθητών ή άλλων ομάδων.

Οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας δανεισμού για 15 ημέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του ωραρίου λειτουργίας των Βιβλιοθηκών. Για τον δανεισμό χρειάζεται κάρτα μέλους της Δ.Β.Χ.

Για τους ερευνητές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους τομείς των εφημερίδων, περιοδικών, αρχειακού υλικού, πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό.

 

Οδηγίες προς το κοινό

• Ζητούμε από τα μέλη μας να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα ίωσης. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας μπορούν να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.

• Τα μέλη μας κατά την επίσκεψη τους στο κτίριο πρέπει να έχουν μάσκα και γάντια και να τηρούν τα ατομικά μέτρα υγιεινής του ΕΟΔΥ, ακολουθώντας και τις συστάσεις του προσωπικού.

• Ζητούμε από τα μέλη μας να ακολουθούν τη σήμανση στο δάπεδο για να τηρούν τις μεταξύ τους αποστάσεις.

• Όλοι οι κανονισμοί λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον δικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου. Έπειτα από επαναξιολόγηση των δεδομένων ενδεχομένως να τροποποιούνται οι οδηγίες, με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

 

Πληροφορίες

  • Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 8 π.μ. - 2 μ.μ. Απογεύματα: Δευτέρα και Πέμπτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ.. Σάββατο: 10 π.μ. – 1 π.μ. Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41661-2-3, email: library@chania.gr , Ιστοσελίδα Βιβλιοθήκης https://www.librarychania.gr, Facebook: https://www.facebook.com/librarychania

  • Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 8.30 π.μ - 2 .30 μ.μ. Δευτέρα και Πέμπτη: Απόγευμα 5.30 μ.μ – 8.00 μ.μ. Σάββατο: 9.30 π.μ. - 2 μ.μ. Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41774, email: paidiki_bibl@chania.gr

  • Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 8.30π.μ. - 12.30μ.μ. & 5μ.μ. - 8 μ.μ. Τρίτη έως και Παρασκευή 8.30π.μ. – 3.30μ.μ. Σάββατο & Κυριακή: Κλειστά. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2821341221, email: vivlio-paidiki2@chania.gr

  • Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6μ.μ.- 9μ.μ., Τηλέφωνο επικοινωνίας. 2821 0 99787, email: staloslibrary@chania.gr

p1

p2

p3

#Βιβλιοθήκες,#Ανακοίνωση,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης Σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Χανίων 2019 – 2023 - Δήμαρχος Χανίων: «Με μία συμμετοχική διαδικασία συνδιαμορφώνουμε το μέλλον μας»
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων