main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

23/08/2021, Συνεχίζονται τα προγράμματα φιλαναγνωσίας & δραστηριοτήτων: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή παιδιών συνεχίζονται τα προγράμματα φιλαναγνωσίας, δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στους χώρους των Παιδικών - Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου και της Σούδας. Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ και η χαρά της μάθησης.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα

  • Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Τετάρτη 25 Αυγούστου, 11.00

«Η Ιστορία αλλιώς»

Με αφορμή το κόμικ «Η ιστορία της Κρήτης» (εκδόσεις cretancomics) ανατρέχουμε με χιούμορ στη μακραίωνη ιστορία της Κρήτης, από την προϊστορία μέχρι τη μεταπολεμική εποχή, με πρωταγωνιστές πρόσωπα μυθολογικά, λογοτεχνικά και ιστορικά, όπως  ο  Δίας και ο Μινώταυρος, ο Ερωτόκριτος και ο Αλέξης Ζορμπάς αλλά και ο Απόστολος Παύλος, ο Νικηφόρος Φωκάς και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Ακόμη, παίζοντας,  εντοπίζουμε τις χρονικές περιόδους στον άξονα του χρόνου και μαθαίνουμε να διαβάζουμε τον χάρτη της Παλιάς Πόλης των Χανίων.

Για παιδιά 11-14 χρονών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341774).

Με τη Σμαράγδη Γαλημιτάκη, Φιλόλογο.

 

  • Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

Οι δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 13 ετών. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 παιδιά (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2821341221 έως και μια ημέρα πριν τη δράση). Με την Αρχοντούλα Χουδαλάκη, Βιβλιοθηκονόμο.

 

Αναλυτικά:

 

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, 11.00

«Το κουτί του Σιλάν»

Παιδιά «Το κουτί του Σιλάν» δεν περιέχει παιχνίδια, ούτε δώρα, κρύβει όμως κάτι πολύ πιο δυνατό…θα το ανοίξετε; Εμπνευσμένα από το βιβλίο της Άλκηστης Χαλικιά τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους κουτί, που μέσα θα φυλάξουν τον θησαυρό τους!

 

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021, 11.00

«Χρειάζομαι αληθινά φτερά. Τα δικά μου φτερά...!»

Η ιστορία της Λίας στο παραμύθι «Φτερά» της Maya Hanoch θα μας δώσει ιδέες για να γεμίσουμε την Αλφαβήτα με ένα φτερό!! Και αφού η φαντασία μας θα έχει πετάξει ψηλά, θα δημιουργήσουμε  και εμείς τα δικά μας φτερά, αυτά που ονειρευόμαστε για τον εαυτό μας!

p1

p2

p3

p4

#Βιβλιοθήκες,#Ανακοίνωση,#Χανιά ,#Δελτία Τύπου

logo imageσυμβαίνει

#xmasChania - Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων: Στις 8/12 Δηλώσεις συμμετοχής
Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων με τηλεδιάσκεψη: Στις 08/12/2021
Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στις 8/12/2021
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία (3 έως 11/12): Από τον Δήμο Χανίων & Συλλόγους υποστήριξης ΑμεΑ
#XmasChania - Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παδιά κατά την εορταστική περίοδο: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παράταση της Έκθεσης Αρχειακού Υλικού, «εύμορφος πόλις ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ»: Έως 05/12/2021
«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων