main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

18/03/2016, Προμήθεια σίτισης (έτοιμου γεύματος) των φιλοξενούμενων γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, στον Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Χανίων, με απευθείας ανάθεση

                                                                    Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ 

Τη διενέργεια διαδικασίας για την απευθείας  ανάθεση της προμήθειας σίτισης (έτοιμου γεύματος) των φιλοξενούμενων γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους στον Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Χανίων. Ο  ενδεικτικός προϋπολογισμός έχει ως εξής:

 Ο αριθμός των ημερησίων αναγκών σε μερίδες φαγητού δεν μπορεί να προσδιοριστεί προκαταβολικά.  Ο παρακάτω ενδεικτικός προϋπολογισμός γίνεται με βάση τη φιλοξενία 11 ατόμων ημερησίως για έξι μήνες.

Οι πληρωμές θα γίνονται βάσει απολογιστικών στοιχείων κάθε μήνα με τιμολόγια πώλησης τα οποία θα συνοδεύονται από το αντίστοιχα Δελτία Αποστολής τα οποία θα παραλαμβάνονται και θα δίδονται στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Χανίων από την αρμόδια υπηρεσία.  Ο Δήμος Χανίων διατηρεί το δικαίωμα να μην κάνει χρήση του προβλεπόμενου αριθμού μερίδων φαγητού καθώς και να παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης σε περίπτωση που υπάρχει επαρκές αδιάθετο υπόλοιπο μερίδων φαγητού, έως την συμπλήρωση   του  ποσού των  15.000,00 €.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ

ΗΜΕΡΕΣ ΣΙΤΙΣΗΣ

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

(αρ.ατόμων Χ

ημέρες σίτισης)

ΑΞΙΑ ΜΕΡΙΔΑΣ (€)

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ

Μεσημεριανό πλήρες γεύμα

11

183

2.013

3,00

6.039,00

Δείπνο

11

183

2.013

3,00

6.039,00

ΣΥΝΟΛΟ

4026

3,00

12.078,00

  ΦΠΑ 23%  

2.777.94

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ  

14.855,94

 

Οι ενδιαφερόμενοι προμηθευτές  να  καταθέσουν  οικονομική προσφορά  για τιμή μονάδος (για ένα γεύμα) 

Στην προμήθεια περιλαμβάνεται κουβέρ (σερβίτσιο, χαρτοπετσέτα) καθώς και η συσκευασία και η  μεταφορά του φαγητού στο Δήμο Χανίων, με δαπάνη του αναδόχου.

 Επίσης οι ενδιαφερόμενοι εκτός από την Οικονομική τους προσφορά θα πρέπει να καταθέσουν:  α) Υπεύθυνη Δήλωση ότι συμφωνούν με τους όρους της ανακοίνωσης και της τεχνικής έκθεσης και ότι τα προσφερόμενα  είδη θα πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές β)  Πιστοποιητικό HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) Σύστημα ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου

 

  ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ-

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

 Με την παρούσα μελέτη προβλέπονται οι παρακάτω δαπάνες προμηθειών που αφορούν την παροχή μεσημεριανού και βραδινού γεύματος σε κατά μέσο όρο έντεκα (11) φιλοξενούμενες γυναίκες με τα παιδιά τους (μέσος όρος φιλοξενούμενων γυναικών και παιδιών) που εκτιμάται ότι θα φιλοξενούνται στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Χανίων.

Συγκεκριμένα η σίτιση θα περιλαμβάνει πλήρες μεσημεριανό (κυρίως πιάτο, σαλάτα εποχής  φρούτο, γλυκό κάθε Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι) και ελαφρύ βραδινό γεύμα σύμφωνα με το προτεινόμενο ενδεικτικό πρόγραμμα που αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές και με δικαίωμα αυξομείωσης των μερίδων και των γευμάτων ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του Ξενώνα.

Θα πρέπει επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις να λαμβάνονται υπ΄ όψιν και ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού που θα φιλοξενούνται οι οποίες εξαιτίας της θρησκείας, ηλικιακής ομάδας ή εξαιτίας προβλημάτων υγείας θα πρέπει να εξυπηρετούνται αναλόγως σε ότι αφορά το είδος, τον τρόπο παρασκευής και την ποσότητα των γευμάτων.

Για τον ακριβή αριθμό των μερίδων κάθε ημέρας, καθώς και για οποιαδήποτε από τις παραπάνω διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά τις ειδικές κατηγορίες θα γίνεται ενημέρωση στον προμηθευτή από την αρμόδια υπηρεσία του  Δήμου Χανίων από την προηγούμενη μέρα.

 

Οι απαραίτητες προμήθειες γευμάτων θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στο Τεύχος Τεχνικών Προδιαγραφών – Ενδεικτικού Προϋπολογισμού.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΓΕΥΜΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ

Κοτόπουλο/αρνί/κατσίκι με πιλάφι ή πατάτες, σαλάτα εποχής, ψωμί, φρούτο

ΤΡΙΤΗ

Ψάρι φρέσκο ή κατεψυγμένο, πατάτες λεμονάτες ή πατατοσαλάτα, σαλάτα εποχής, ψωμί, φρούτο

ΤΕΤΑΡΤΗ

Λαδερό εποχής (μπριάμ, φασολάκια, σπανακόρυζο κλπ), τυρί φέτα, ψωμί, φρούτο

ΠΕΜΠΤΗ

Μπιφτέκια ή σουτζουκάκια ρύζι ή ζυμαρικό ή πουρές, σαλάτα εποχής, ψωμί, φρούτο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Όσπρια (εναλλάξ φακές ή φασόλια ή ρεβίθια) ελιές, τυρί φέτα, ψωμί, φρούτο

ΣΑΒΒΑΤΟ

Λαδερό εποχής (μπριάμ ή φασολάκια ή σπανακόρυζο ή γεμιστά κλπ), τυρί φέτα, ψωμί και γλυκό όπως: (κέικ σοκολάτας καρυδόπιτα ή πάστα ή μούς σοκολάτας)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μοσχάρι με πατάτες ή ρύζι ή ζυμαρικά, σαλάτα εποχής, ψωμί και  γλυκό όπως: (κέικ σοκολάτας καρυδόπιτα ή πάστα ή μούς σοκολάτας)

ΔΕΙΠΝΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ

Πατάτες λεμονάτες φούρνου, τυρί φέτα ή γιαούρτι, ψωμί

ΤΡΙΤΗ

Τυρόπιτα/χορτόπιτα ή άλλη πίτα ταψιού, φρούτο, ψωμί

ΤΕΤΑΡΤΗ

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και τυρί τριμμένο, σαλάτα εποχής, ψωμί

ΠΕΜΠΤΗ

Τονοσαλάτα, ψωμί, φρούτο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κοτόπουλο ψητό, πουρές ή πατάτες φούρνου, σαλάτα εποχής, ψωμί

ΣΑΒΒΑΤΟ

Πίτσα, σαλάτα εποχής ή γιαούρτι

ΚΥΡΙΑΚΗ

Φαγητό με κιμά (γιουβαρλάκια ή σουτζουκάκια ή μπιφτέκι κλπ) με ρύζι, ψωμί, φρούτο

 

 

 

Τα πακέτα και των δύο γευμάτων (μεσημεριανό και βραδινό) θα πρέπει να παραδίδονται μία φορά ημερησίως  πριν τις 14:00 μ.μ.

Το τελικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο και ο αριθμός των μερίδων θα καθορίζεται με συνεργασία της αρμόδιας υπηρεσίας και του προμηθευτή, ανάλογα με την είσοδο, την αποχώρηση και το χρόνο παραμονής των φιλοξενούμενων στον Ξενώνα.

            Το τελικό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο θα καθορίζεται κάθε Παρασκευή σε συνεργασία του προμηθευτή με το Δήμο Χανίων και θα ισχύει για την επόμενη εβδομάδα.

Η χρονική διάρκεια της προμήθειας ορίζεται σε έξι μήνες (6) από την υπογραφή της σύμβασης, ή έως την συμπλήρωση του ποσού των 15.000,00 €. Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα  να παρατείνει τη διάρκεια της σύμβασης σε περίπτωση που υπάρχει επαρκές αδιάθετο υπόλοιπο μερίδων φαγητού.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να έρχεται σε συνεννόηση καθημερινά με το Δήμο Χανίων προκειμένου να ενημερώνεται για τον ακριβή αριθμό των προς σίτιση φιλοξενούμενων. Η ημερήσια αποζημίωση του αναδόχου θα προκύπτει ως το γινόμενο του αριθμού των ημερησίως δηλωθέντων φιλοξενούμενων επί της αξίας του ημερήσιου συσσιτίου ανά άτομο.

            Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα της αναστολής της σίτισης τις ημέρες που δεν φιλοξενούνται γυναίκες στον Ξενώνα ή όποτε κρίνει ότι δεν είναι πρόσφορη η σίτιση των φιλοξενούμενων γυναικών (π.χ. λόγω μετακίνησης ή προσωρινής αποχώρησης κ.λ.π.).  Επίσης ο Δήμος έχει τη δυνατότητα αλλαγής ενός ορισμένου αριθμού προγραμματισμένων γευμάτων και να ζητήσει την αντικατάσταση τους από άλλο είδος εξαιτίας διατροφικών ιδιαιτεροτήτων που αφορούν την ηλικία, την υγεία, το θρήσκευμα κ.λ.π.

Σε κάθε περίπτωση οι τυχόν διαφοροποιήσεις στην ποσότητα και τα υλικά  παρασκευής των γευμάτων θα

Ο αριθμός των φιλοξενούμενων είναι ό μέσος όρος και οι  δαπάνες μελέτης είναι οι εκτιμώμενες για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας και κατά συνέπεια είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές για το Δήμο.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

 

Ποιότητα ειδών διατροφής

Α) Τα τρόφιμα και γενικά οι πρώτες ύλες από τις οποίες θα παρασκευάζονται τα γεύματα (κυρίως πιάτο) και τα συνοδευτικά τους, θα είναι Α' ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ και θα πληρούν τους όρους του κώδικα τροφίμων και ποτών καθώς και τις υγειονομικές και αστυκτηνιατρικές διατάξεις.

Επιπλέον δεν θα περιέχουν πρόσθετα συστατικά (γαλακτοματοποιητές, σταθεροποιητές, χρωστικές, κ.λ.π. (Ε)) που χαρακτηρίζονται από την κείμενη νομοθεσία σαν επικίνδυνα, επιβλαβή ή ύποπτα για την υγεία.

Β) Η ποιότητα των μερίδων θα είναι σύμφωνα με αυτά που καθορίζονται από την Αγορανομική Διάταξη 7/2009 και τυχόν τροποποιήσεων αυτής. Κατά την παρασκευή των γευμάτων να χρησιμοποιείται παρθένο ελαιόλαδο. Δεν θα χρησιμοποιούνται πατάτες συντηρημένες. Τα κρέατα και τα πουλερικά που θα χρησιμοποιούνται θα είναι νωπά, απολιπασμένα και αποστεωμένα. Τα ψάρια να είναι πρόσφατης κατάψυξης. Οι σαλάτες και τα φρούτα να είναι εποχής και να έχουν ποικιλία. Η Υπηρεσία διατηρεί το δικαίωμα να προτείνει εναλλακτικούς τρόπους μαγειρέματος χωρίς να αλλάζουν οι πρώτες ύλες.

Γ) Η παρασκευή των γευμάτων θα είναι ημέρας, αποκλειόμενης της μεθόδου προκατάψυξης τύπου cook and freeze, και η πλέον ενδεδειγμένη ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο η καταστροφή των θρεπτικών στοιχείων των τροφίμων.

Δ) Το ημερήσιο γεύμα (κύριο πιάτο) θα στεγανοποιείται σε κατάλληλες - επιτρεπόμενες από τη νομοθεσία -  συσκευασίες και θα συνοδεύεται από χαρτοπετσέτες και κατάλληλα πλαστικά πιρούνια ή κουτάλια – κατά περίπτωση – καθώς και μαχαίρια (χωρίς προεξοχές και ανωμαλίες). Τα παραπάνω θα είναι μιας χρήσεως.

Επίσης, θα διανέμεται ζεστό εντός μιας ώρας από την παρασκευή του (μεταφορά με κατάλληλους για το σκοπό αυτό θερμοθαλάμους, θερμομπόξ), προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη αλλοίωση της ποιότητας του και θα ομαδοποιείται ανάλογα με τον αριθμό των ωφελούμενων περιπτώσεων του Ξενώνα.

Ε) Η μεταφορά των μερίδων, με φροντίδα του προμηθευτή, θα πρέπει να πληρεί τους όρους:

Προφύλαξης – Καθαριότητας -Κατάλληλου χρόνου άφιξης στον χώρο φιλοξενίας.

ΣΤ) Σε τακτικά χρονικά διαστήματα θα ασκείται Υγειονομικός έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί και εξασφαλιστεί η ποιότητα των παραδοθέντων προϊόντων.

Ζ) Όσοι προετοιμάζουν, μεταφέρουν και σερβίρουν το φαγητό στους ωφελούμενους θα πρέπει να έχουν πιστοποιητικό υγείας.

Η) Ο ανάδοχος θα πρέπει να εφαρμόζει σύστημα ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων σημείων ελέγχου (HACCP).

 

Εφόσον σας ενδιαφέρει, παρακαλούμε να υποβάλλετε στο Πρωτόκολλο του Δήμου Χανίων, Κυδωνίας 29, Τ.Κ. 73100, το αργότερο μέχρι και την  Πέμπτη 24 Μαρτίου   2016,  οικονομική προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο, προς το γραφείο Προμηθειών, η οποία θα πρωτοκολληθεί.

Στο φάκελο θα πρέπει να αναγράφονται με ευκρίνεια τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου προμηθευτή και η ένδειξη ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την «Προμήθεια σίτισης (έτοιμου γεύματος) των φιλοξενούμενων γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους, στον Ξενώνα Φιλοξενίας στο Δήμο Χανίων».