main contentΜεταβείτε στο κύριο περιεχόμενο
top of page
\"random

24/9/2020, Σε πλήρη λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ: Από τον Δήμο Χανίων

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και τη διάθεση των ειδικών καρτών του συστήματος (bluetooth beacon cards) στη συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων - κατόχων ενεργών Δελτίων Στάθμευσης ΑμεΑ, ο Δήμος Χανίων ενημερώνει ότι το σύστημα τίθεται πλέον σε παραγωγική λειτουργία και το Τμήμα Τροχαίας Χανίων παρακολουθεί καθημερινά σε πραγματικό χρόνο (on-line) την παράνομη κατάληψη στις θέσεις αυτές, μέσω του ειδικού πληροφοριακού συστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι 10 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, στις οποίες έχει ήδη εγκατασταθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης, βρίσκονται στα εξής σημεία:

1. Πλατεία Δικαστηρίων

2. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από το Εθνικό Στάδιο Χανίων)

3. Οδός Ελ. Βενιζέλου (έξω από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων)

4. Πλατεία Σοφοκλή Βενιζέλου (έξω από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων)

5. Πλατεία Μαρκοπούλου (έξω από το 1ο Γυμνάσιο)

6. Οδός Σφακίων 10 - 12

7. Οδός Αποκορώνου (έξω από κατάστημα «Λιλιπούπολη»)

8. Γωνία Μανουσογιαννάκηδων & Σκαλίδη

9. Πλατεία Τάλω

10. Οδός Πετρώφ – Νέα Χώρα

Επιπλέον έχει αναπτυχθεί και η ειδική εφαρμογή app για φορητές συσκευές, ParkALot (Chania) για Android και iOS, η οποία πληροφορεί και τους ενδιαφερόμενους πολίτες σε πραγματικό χρόνο για τη διαθεσιμότητα αυτών των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, για την τυχόν παράνομη κατάληψή τους και πραγματοποιεί και δρομολόγηση σε αυτές.

Τυχόν κάτοχοι ενεργών Δελτίων Στάθμευσης ΑμεΑ, που δεν έχουν παραλάβει ακόμα την ειδική ηλεκτρονική κάρτα του συστήματος (bluetooth beacon cards), καλούνται να προσέλθουν στο Δημαρχείο Χανίων για να την παραλάβουν. Οι εν λόγω ειδικές κάρτες διατίθενται ΔΩΡΕΑΝ.

Η παραλαβή θα γίνεται από το Γραφείο Δημότη του Δήμου Χανίων (γωνία Μυλωνογιάννη και Υψηλαντών ισόγειο, είσοδος από οδό Μυλωνογιάννη) καθημερινά από τις 9:30π.μ. έως τις 2:00μ.μ.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίζουν φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων του ενεργού Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του συστήματος από το Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Χανίων στο 2821341705-6-7 , it@chania.gr.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ελένη Ζερβουδάκη, σε δήλωσή της επισημαίνει: “Το δικαίωμα στην προσβασιμότητα είναι υψίστης σημασίας και αποτελεί προϋπόθεση, ώστε τα άτομα με αναπηρία να ζουν ανεξάρτητα και να συμμετέχουν ισότιμα στην κοινωνία. Με σεβασμό στον άνθρωπο και αποδοχή της διαφορετικότητας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για μια πιο προσβάσιμη πόλη”.

p1

logo imageσυμβαίνει

«Χριστούγεννα στον τόπο μας»: Εργαστήρι στολιδιών στο Δημαρχείο Χανίων, από τις 2 Δεκεμβρίου
Εορτασμός της 108ης επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα
«Πρόσκληση σύγκλησης Συμβουλίου Κοινότητας Χανίων»: Στις 29/11/2021
Συνεχίζονται οι προβολές του κύκλου «Κινηματογραφικές Περιπλανήσεις στα Μονοπάτια Της Ασίας» : Στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων – Με την Αρωγή Δήμου Χανίων, ΚΕΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ
Συμμετοχή Δήμου Χανίων, Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. Α.Ε. (Ο.Τ.Α.) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Κάλεσμα Δημάρχου Χανίων για ευαισθητοποίηση στην κυκλική οικονομία
"Ανοιχτά Πανιά": Βιβλίο και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Παιδική Βιβλιοθήκη και σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Χανίων
Εφηβικό Καλλιτεχνικό Σαλόνι / Στο ξύπνημα της άνοιξης - Ένα θεατρικό εργαστήρι για τα στερεότυπα και την αποδόμησή τους: Από τις 19/11 στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
Εργαστήρια Steam για εφήβους στο Μουσείο Σχολικής Ζωής του Δήμου Χανίων: Από 13 Νοεμβρίου
«εύμορφος πόλις»: Έκθεση Αρχειακού Υλικού στο ΚΑΜ, από 10 έως 28 Νοεμβρίου
«Η τέχνη του ρυθμού στην Εκπαίδευση»: Κάθε Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μαθήματα ρυθμού και κρουστών
Χειμερινό ωράριο λειτουργίας Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων