Είσοδος      |     
Ο Δήμος
Πάφου Κύπρου

Αδελφοποίηση με το Δήμο Πάφου Κύπρου


1. Έγκριση της έναρξης της διαδικασίας της αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με το Δήμο Πάφου Κύπρου, σύμφωνα με την υπ'' αριθμό απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου 217/2008

2. Α'' Φάση Αδελφοποίησης των δύο Δήμων στα Χανιά στις 29, 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2009.

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης αδελφοποίησης περιελάμβανε: Εγκαίνια έκθεσης στο Μεγάλο Αρσενάλι, Τρισάγιο και Κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο Χανιωτών πεσόντων στη Κύπρο το 1974, Επίσκεψη στο Δημαρχείο και στους Τάφους των Βενιζέλων- Κατάθεση Στεφάνων, Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος και Εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης, Τελετή Αδελφοποίησης, Παράθεση Δεξίωσης στο Δημαρχείο και Ξενάγηση στη Παλιά Πόλη, σύμφωνα με την υπ’αριθμό 779/09 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της απόφασης 819/09 τροποποίησης αυτής.

Δελτίο Τύπου.

Στη Τελετή της Α'' Φάσης Αδελφοποίησης συνυπογράφτηκαν από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη και το Δήμαρχο Πάφου Κύπρου, κ. Σάββα Βέργα, σύμφωνα με τις υπ'' αριθμών 780/2009 και 818/2009 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων τα εξής:

Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης.

Όρκος Αδελφοποίησης.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας των Αδελφοποιημένων Δήμων Χανίων και Πάφου.

3. Β'' Φάση Αδελφοποίησης των δύο Δήμων στην Πάφο Κύπρου από τις 29 Ιουλίου 2010 έως και 2 Αυγούστου 2010.

Δελτίο τύπου Αναχώρησης της αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων στην Πάφο Κύπρου για την Τελετή Β'' Φάσης Αδελφοποίησης με το Δήμου Πάφου.

Δελτίο τύπου Επιστροφής της αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων από την Πάφο Κύπρου μετά την ολοκλήρωση την Τελετή Β'' Φάσης Αδελφοποίησης.

Στη Τελετή της Β'' Φάσης Αδελφοποίησης συνυπογράφτηκαν από το Δήμαρχο Χανίων, κ. Κυριάκο Βιρβιδάκη και το Δήμαρχο Πάφου Κύπρου, κ. Σάββα Βέργα, σύμφωνα με τις υπ'' αριθμόν 322/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων τα εξής:

Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης.

Όρκος Αδελφοποίησης.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας των Αδελφοποιημένων Δήμων Χανίων και Πάφου.

 

Portal Δήμου Πάφου Κύπρου: http://www.pafos.org.cy/cyprus/pafos

 

Φωτογραφίες από την Α'' Φάση Αδελφοποίησης:

Στιγμιότυπα από τη Α΄ Φάση της τελετής αδελφοποίησης Δήμων Χανίων και Πάφου

p1

p2

p3

p4


Φωτογραφίες από την Β'' Φάση Αδελφοποίησης:

Στιγμιότυπο από τη Β΄ Φάση της τελετής αδελφοποίησης Δήμων Χανίων και Πάφου

 

p1

 

Υπογραφή των εγγράφων αδελφοποίησης και του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας

 p2

 

O Δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας της Ελλάδας, κ. Μάρκο Μπόλαρη, τον Δήμαρχο Πάφου, κ. Σάββα Βέργα και τον Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ

 p3

 

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας

p4 

4. Συμμετοχή στις τριήμερες καθιερωμένες εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Πνεύματος («Γιορτή Κατακλυσμού»)

- Tριμελής αντιπροσωπείας του Δήμου Χανίων παρευρέθηκε στην Πάφο από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου 2008, καθώς επίσης και ένα χορευτικό συγκρότημα από την πόλη των Χανίων, συνοδευόμενο από ομάδα μουσικών, σύμφωνα με τις υπ’αριθμών 142/2008, 217/2008 και 342/2008 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

- Αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων αποτελούμενη από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτισμού, κ. Δημήτρης Λειψάκη και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρή συμμετείχε στις 11-13 Ιουνίου 2011 στις  εκδηλώσεις της «Γιορτής Κατακλυσμού 2011» (αριθμός απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου 364/2011)που διοργάνωσε ο Δήμος της Πάφου με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Πάφου και πρόεδρο του Δικτύου, κ. Σάββα Βέργα. Η αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, η περαιτέρω συνεργασία σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού και οι δυνατότητες αξιοποίησης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων ήταν τα κύρια θέματα στην ατζέντα των επαφών – συζητήσεων που είχε η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων με τον αδελφοποιημένο Δήμο Πάφου της Κύπρου.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Χανίων είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με εκπροσώπους των υπολοίπων Δήμων που συμμετέχουν στο δίκτυο των αδελφοποιημένων πόλεων με τη Πάφο (Καλαμαριάς, Κέρκυρας, Λαμίας, Μυτιλήνης και Πρέβεζας) για ζητήματα που σχετίζονται με τους ανωτέρω τομείς και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίας και καλές πρακτικές.

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Πνεύματος («Γιορτή Κατακλυσμού») στις 11-13 Ιουνίου 2011:

photo1_2011

photo2_2011