Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

15/7/2015, Ξεκινά στα Χανιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 5”: Στις 20/7/2015

15.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:35

Ανοίγει τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 η αυλαία για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού “Dance Days 5”, έναν θεσμό, που υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά στα Χανιά, αποκτώντας μεγάλη απήχηση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως επισημάνθηκε σήμερα, Τετάρτη 15/7/2015, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, πρόκειται για μία διοργάνωση με ηχηρά ονόματα χορογράφων και χορευτών από όλο τον κόσμο, που μέσα στον χρόνο κατάφερε και θεσμοθετήθηκε, αποκτώντας μεγάλη απήχηση στον χώρο της τέχνης.

Ο πολιτισμός είναι όνειρο, είναι όραμα, είναι ελπίδα αλλά κυρίως είναι τρόπος ζωής. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί για μία ακόμη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη μας ένα πολύ σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, που εξελίσσεται σε ευρωπαϊκό φεστιβάλ χορού με διεθνή χαρακτήρα και προοπτικές” τόνισε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ με ηχηρά ονόματα χορευτών και χορογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γαλλία, Κύπρος, Γερμανία, Αυστρία, Ισραήλ, Ισπανία, κ.λπ.)”, πρόσθεσε η κα. Περράκη, συμπληρώνοντας ότι ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής.

Το Φεστιβάλ γεννήθηκε μέσα στην κρίση, ξεκινώντας από το όραμα της αποκέντρωσης της Τέχνης και στην Περιφέρεια και την πρόθεση για διερεύνηση των νέων προοπτικών τόσο στο δημιουργικό όσο και στο καλλιτεχνικό σκέλος καθώς και πώς αυτά μπορούν να έχουν ως αποδέκτες το κοινό των Χανίων και τους επισκέπτες της πόλης κατά τους θερινούς μήνες”, τόνισε από την πλευρά της η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Σοφία Φαλιέρου.

Όπως γνωστοποίησε η κα. Φαλιέρου μέχρι και τη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθούν 53 παραστάσεις σύγχρονου χορού, το Athens Video Dance Project, 19 σεμινάρια, 18 εργαστήρια από χορογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού, 8 dance video projects και 6 διαλέξεις.
“Οι παραστάσεις, οι εκδηλώσεις και οι δράσεις του Dance Days λαμβάνουν χώρα στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου και σε άλλους χώρους πολιτισμού της πόλης. Η συμμετοχή του κόσμου κάθε χρόνο αυξάνεται και μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές έχουν παρακολουθήσει το φεστιβάλ και τις δράσεις του”, συμπλήρωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, ευχαριστώντας τους εθελοντές, που εργάζονται για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός του Dance Days άνοιξε την αυλαία του το 2011 και συνδιοργανώνεται από την Ομάδα Σύγχρονου χορού "Συν-Κίνηση", τον Δήμο Χανίων, με την υποστήριξη του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων, της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, του Κέντρου Γκαίτε Χανίων και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

π1

π1

π2

π3