Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

12/6/2015, Έναρξη Εργασιών Πανελλήνιου Συνεδρίου Δια Βίου Μάθησης-Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στο Πνευματικό Κέντρο

12.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:25

«Κρήτη-Χανιά 2015: Εμπειρίες, Οπτικές, Προοπτικές στη Διά Βίου Μάθηση-Εκπαίδευση Ενηλίκων-Κοινοτική Ενδυνάμωση & στην Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών.

Για τη Διασύνδεση των τοπικών Φορέων και την Ανάπτυξη της Περιφερειακής Κοινότητας».

Ξεκινούν οι εργασίες του πρώτου Πανελλήνιου-Περιφερειακού Συνεδρίου (community based) για την Διά Βίου Μάθηση-Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στην πόλη των Χανίων την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (και στο Πολυτεχνείο Κρήτης) και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14/06/2015. Το Συνέδριο διοργανώνουν το ‘Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης’ και το e-επιστημονικό περιοδικό ‘Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα’ σε συνεργασία με τη ‘Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης’ και με άλλους εκπαιδευτικούς-πολιτιστικούς-κοινωνικούς φορείς του τόπου (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων και περιαστικοί Δήμοι, Διευθύνσεις Α/θμια και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Χανίων, Πολυτεχνείο Κρήτης-Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης/Project inf-OIL_LIFE, Ιστορικό Καφέ «Κήπος», Ξενοδοχείο «Σαμαριά»).

Το Συνέδριο φιλοξενεί επίτιμους προσκεκλημένους από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα πλήθος εισηγητών του τόπου, φυσικών προσώπων ή εκπροσώπων φορέων, που κάνουν το «βήμα μπροστά» στο επιστημονικό πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Στο πλαίσιό του θα διεξαχθούν έντεκα (11) δίωρα Βιωματικά Εργαστήρια-Σεμινάρια με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τρία (3) στρογγυλά τραπέζια. Ταυτόχρονα οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνοδευτούν από πολύτεχνες και πολιτιστικές δράσεις (θεατρικό δρώμενο, μουσικές αφηγήσεις, παραδοσιακό χορό, βιβλιοπαρουσίαση, προβολή ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κά). Λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκονται στους ιστοχώρους www.cretaadulteduc.gr, http://www.edu4adults.blogspot.gr, symposiumblogaddress.blogspot.com ) .

Πρόκειται για το 1ο Πανελλήνιο-Περιφερειακό Επιστημονικό Συνέδριο (community based) στο πλαίσιο του οποίου επιχειρείται η ανάδειξη του επιστημονικού πεδίου της ‘Εκπαίδευσης Ενηλίκων’ ως πεδίο ‘Συνεργατικού Σχεδιασμού’ και ‘Δημοκρατικού Διαλόγου’ και ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των Φορέων μιας τοπικής Κοινότητας (cross sector collaboration στην περίπτωση της πόλης των Χανίων) με στόχο τη Συνοχή και την Ανάπτυξή της (Κοινοτική Ενδυνάμωση) σε επίπεδο Κοινωνίας των Πολιτών.

Απευθύνεται σε, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, στελέχη τοπικών δομών, εκπαιδευτές ενηλίκων υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες ερευνητές, ανεξάρτητους ερευνητές, αλλά και σε κάθε πολίτη που τον/την ενδιαφέρει η κατανόηση των δυνατοτήτων της περιφερειακής κοινότητας, η εκπαίδευση ενηλίκων και ο ρόλος της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. H είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη, ενώ η εγγραφή σε αυτό μπορεί να γίνει επιτόπου, με την έλευση των συμμετεχόντων στη Γραμματεία του. Πληροφορίες: info@cretaadulteduc.gr

Οι Συντονιστές

Δρ. Χρύσα Γ. Τερεζάκη, Συντονίστρια Επιστημονικού Δικτύου Εκπ/σης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), Πρόεδρος του Συνεδρίου

Δρ. Κων/νος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Επικ. Καθηγητής Σ.Α.Μ Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντιπρόεδρος του Συνεδρίου

& η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου…