Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

9/11/2015, Έκθεση γλυπτικής εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Γιώργου Ψαραδέλη

09.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:32

Έκθεση γλυπτικής εκπαιδευτικού χαρακτήρα του Γιώργου Ψαραδέλη με τίτλο «Έργο – Γλώσσα : Διάλογος με τα γλυπτά» , συνδιοργανώνεται από το Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, στην Πύλη Sabbionara από την Τετάρτη 11 έως την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, με ώρες λειτουργίας 09.30 – 14.00 και 17.30 – 22.00.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από μάρμαρο, ξύλο, πέτρα και μέταλλο και  απευθύνεται στο ευρύ κοινό, καθώς και σε μαθητές Β/θμιας και Α/θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα ξεναγούνται στην έκθεση, όπου θα γίνονται ομιλίες σχετικά με τη μετουσίωση της ύλης, τη δημιουργία ενός έργου τέχνης και πώς το έργο αποκτά μια διεθνή γλώσσα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, ώρα 18.00

Ο Γιώργος Ψαραδέλης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σήμερα ζει στο Ηράκλειο. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Εμποροπλοιάρχων και σχολής γραφικών τεχνών «ΟΜΗΡΟΣ», με καθηγητή τον ζωγράφο Αντώνη Απέργη.

Παρακολούθησε μαθήματα Αγιογραφίας και ψηφιδωτού για δύο χρόνια, στο εργαστήριο Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο Κρήτης , σεμινάρια ξυλογλυπτικής , (θεωρητικής- πρακτικής) στο Πανεπιστήμιο Ηρακλείου και μαθήματα στο ανοικτό λαϊκό Πανεπιστήμιο Χανίων με θέμα «Τέχνες -Γράμματα - Πολιτισμός».

Έργα του βρίσκονται στο Λευκό Οίκο της Αμερικής, στην Τράπεζα Επενδύσεων Corporate Bank intl., στην Washington, στις εγκαταστάσεις της Εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές σε 28 χώρες. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις και έχει πραγματοποιήσει ατομικές και συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

p1