Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

19/6/2015, Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στα Χανιά: Στις 20 & 21/6/2015

19.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 02:06

Ξεκινούν από το Σάββατο 20/6/2015, οι διήμερες εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής στην πόλη μας, προσφέροντας σε όλους τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες των Χανίων τη δυνατότητα να απολαύσουν συναυλίες, βραδιές μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ως νέα δημοτική αρχή, ακολουθώντας το πρόγραμμα μας, στηρίζουμε την καθιέρωση θεσμικών εκδηλώσεων”, τόνισε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Παρασκευή 19/6/2015, στο Δημαρχείο Χανίων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, συμπληρώνοντας ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής η μουσική διαχέεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, δίνοντας την ευκαιρία στους Χανιώτες και τους επισκέπτες της πόλης να ανακαλύψουν, μέσω της μουσικής, χώρους των Χανίων.

Πρόκειται για μία ευκαιρία συνεργασίας μέσα από τον πολιτισμό με την Περιφέρεια και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”, επεσήμανε η κα. Περράκη, διευκρινίζοντας ότι η παρακολούθηση των εκδηλώσεων και των συναυλιών είναι δωρεάν.

Ο τρόπος με τον οποίο διοργανώνεται η εκδήλωση καταφέρνει να αναδείξει το πολιτιστικό απόθεμα των Χανίων και να δημιουργήσει μια σειρά δράσεων, που όλοι οι πολίτες των Χανίων θα απολαύσουν”, τόνισε από την πλευρά του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, Δημήτρης Μιχελογιάννης.

Τις εκδηλώσεις στηρίζει και η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, καθώς, όπως τόνισε η Πρόεδρος της, Αμαλία Κωτσάκη, ο πολιτισμός αποτελεί πολύ ισχυρό μοχλό, ενώ όπως η ίδια γνωστοποίησε το Σάββατο 20/6/2015, στις 21.30, θα προβληθεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Κήπο” δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την ανεξάρτητη μουσική σκηνή.

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις απηύθυναν και τα μέλη της ομάδας, που είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Πρόγραμμα διήμερων εκδηλώσεωνπ1

π2