Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

7/9/2015, Επίσκεψη Δημάρχου Χανίων στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Αγ. Μαρίνας και συνάντηση με εκπαιδευτικούς της Ν. Κυδωνίας

07.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:01

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ξεκίνησε σειρά επισκέψεων σε σχολεία του Δήμου, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα, που ολοκληρώθηκαν σε αυτά αλλά και να καταγράψει από κοντά τις ανάγκες που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πρώτος σταθμός το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό της Αγίας Μαρίνας εκεί όπου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Κεμεσίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, συναντήθηκε με τους διευθυντές των σχολείων της περιοχής του πρώην Δήμου Νέας Κυδωνίας.

Ο κ. Βάμβουκας σε δηλώσεις του τόνισε: «Φέτος έγινε μια τιτάνια προσπάθεια από το Δήμο Χανίων. Εκμεταλλευτήκαμε και την άφιξη των εργαζομένων με πεντάμηνη σύμβαση και ρίξαμε σχεδόν όλο μας το βάρος ώστε να κάνουμε εργασίες οι οποίες όπως οι ίδιοι οι δάσκαλοι μας λένε δεν έχουν γίνει πολλά χρόνια τώρα. Έχουμε βάψει ένα πλήθος σχολείων και έχουμε λύσει τεχνικά ζητήματα χρονίζοντα όπως η αποχέτευση στο χώρο που βρισκόμαστε. Μόνο εδώ στη Νέα Κυδωνία έχουμε παρέμβει σε 7 νηπιαγωγεία σε τρία δημοτικά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Νέας Κυδωνίας.

"Πρέπει όμως να πούμε ότι τα προβλήματα της σχολικής στέγης και ιδιαίτερα σε δύο περιοχές των Χανίων, στη Νέα Κυδωνία και στο Ακρωτήρι είναι πάρα πολύ μεγάλα, δυστυχώς δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει τα προηγούμενα καλά χρόνια και καλούμαστε τώρα εμείς σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να βρούμε λύσεις και θα βρούμε, άλλωστε γνωρίζετε όλοι τις προσπάθειες που έχουμε κάνει για την κατασκευή σχολείων μέσω ΣΔΙΤ. Θα βάλουμε τις βάσεις και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να καλύψουμε το έλλειμμα που έχει ο Δήμος μας , μας ενδιαφέρει να βρούμε λύσεις και όχι να φανούμε».

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα της απουσίας καθαριστριών στα σχολεία δήλωσε: «Εκκρεμεί δυστυχώς ακόμα η πρόσληψη καθαριστριών από την κυβέρνηση και ως εκ τούτου υπάρχουν πολλά προβλήματα. Τα όργανα της αυτοδιοίκησης πιέζουν την πολιτεία για άμεση λύση».

Ο Δήμαρχος Χανίων στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Νέα Κυδωνία, εκτάκτως επισκέφθηκε το Λύκειο της περιοχής και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι την ώρα εκείνη καθάριζαν το σχολείο.

«Εργασίες κάθε λογής, από καθαρισμό των αύλειων χώρων μέχρι και τις σχολικές αίθουσες γίνονται από τους ίδιους τους καθηγητές και δεν είναι οι μόνοι στο Δήμο μας, το γνωρίζουμε αυτό. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς και να τους επαινέσω, διότι διαπιστώνοντας τις ελλείψεις δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιθέτως, τιμώντας το ρόλο τους και δίνοντας το καλό παράδειγμα, ως γνήσιοι λειτουργοί της εκπαίδευσης δίνουν ένα μάθημα σε όλους μας. Και πάλι μπράβο τους, η προσπάθειά τους είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική!» τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Οι επισκέψεις του Δημάρχου Χανίων σε σχολεία του Δήμου θα συνεχισθούν και τις επόμενες ημέρες.

p1

p2

p3