Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

25/11/2015, Ορθή - αειφόρος ανάπτυξη στο σύνολο των Ενοτήτων του Δήμου Χανίων. Υπογραφή ένταξης Δ.Ε. Κεραμειών στον Γ.Π.Σ. του Δήμου Χανίων από τον Δήμαρχο, Τ. Βάμβουκα

25.11.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:40

Η προώθηση των ζητημάτων ορθής, αειφόρου ανάπτυξης στο σύνολο των περιοχών του Δήμου Χανίων αποτελεί στόχο της δημοτικής αρχής, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, κατά την έναρξη της παρουσίασης του Α΄ Σταδίου της μελέτης «Αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Δήμου Χανίων και των Περιαστικών Δήμων Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Σούδας.

«Η προοπτική και η στόχευση μας είναι εντός του 2017 να έχουμε έναν ενιαίο, θεσμοθετημένο Πολεοδομικό Σχεδιασμό για όλες τις Ενότητες του Δήμου μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο θα ρυθμίσουμε όλες τις δραστηριότητες, που μπορούν να αναπτυχθούν, τα ζητήματα, που εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, επιταχύνοντας τις διαδικασίες και ξεπερνώντας τα προβλήματα, που είχαν κάνει τον Δήμο μας να παρουσιάζει καθυστερήσεις αναφορικά με τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων πλέον και η Δ.Ε. Κεραμειών έχει ενταχθεί στην περιοχή μελέτης, καθώς υπεγράφη σήμερα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σχετική συμπληρωματική σύμβαση, ενώ στην επόμενη φάση θα ξεκινήσει διάλογος με τους φορείς των Χανίων, τους εκπροσώπους των Δημοτικών Ενοτήτων και τους κατοίκους των περιοχών.

Σημειώνεται ότι το Α΄ Στάδιο της μελέτης περιλαμβάνει την ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, τη διάγνωση των προβλημάτων, προοπτικών και τάσεων και τη διατύπωση της κατ΄ αρχήν πρότασης ή των εναλλακτικών προτάσεων ρύθμισης στα όρια των τέως Καποδοστριακών Ο.Τ.Α. και νυν Δ.Ε. Χανίων, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Σούδας. Στα όρια του “Καλλικρατικού” Δήμου Χανίων εκπονούνται άλλες δύο μελέτες Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.), στα όρια των τέως Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. και νυν Δ.Ε. Ακρωτηρίου και Νέας Κυδωνίας, ενώ ο πολεοδομικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται με την ένταξη στην περιοχή μελέτης και της Δ.Ε. Κεραμειών. 

Τα στοιχεία του Α΄ Σταδίου της μελέτης (κείμενα και χάρτες) είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή: στην ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων στην ενότητα “Προκηρύξεις – Διαβουλεύσεις” (http://www.chania.gr/press-release/contests-proclamation/parousiasi-gps16-11-2015.html).

p1

p1

p1

p2