Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

28/4/2015, Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς: Από τον Δήμο Χανίων

28.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:54

Ποικίλες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς διοργανώνει ο Δήμος Χανίων στη λίμνη της Αγιάς την Παρασκευή 1η Μαΐου 2015.

Ειδικότερα, η εκδήλωση στη λίμνη της Αγιάς, η οποία θα ξεκινήσει στις 11.00, θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιάς καθώς και από παραδοσιακούς συλλόγους και ομίλους του τόπου μας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο κρητικός καλλιτέχνης, Νεκτάριος Κωστάκης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά με μουσικοχορευτικά δρώμενα και δραστηριότητες, κλόουν, αλλά και βόλτες με άλογα.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας επισημαίνει: Η 1η Μαΐου συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τα δικαιώματα, τις θυσίες των ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο, για έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Παράλληλα, η Πρωτομαγιά σηματοδοτεί για όλους μας την έναρξη της άνοιξης, γι' αυτό και εκτός από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, καλούμε τους συνδημότες μας να έρθουν στη μαγευτική τοποθεσία της λίμνης της Αγιάς για να γιορτάσουμε μαζί τη γιορτή των λουλουδιών και την κρητική φύση”.

Την ίδια ημέρα, στις 11.30, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πασακάκι Χαρακιά και η Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο διοργανώνουν στο Μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι εκδήλωση για την εργατική Πρωτομαγιά.

Θα πραγματοποιηθεί σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Ιωάννη Μανωλικάκη, και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φορείς και Συλλόγους.

p1