Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

19/3/2015, «Αλκοόλ & Έφηβοι. Κίνδυνοι & Προστασία»: Σεμινάριο για καθηγητές

19.03.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 12:03

Σεμινάριο για καθηγητές, με θέμα: «Αλκοόλ & Έφηβοι. Κίνδυνοι & Προστασία» διοργανώνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Το εν λόγω σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 2015, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Προγράμματος “Κοινωνικό Σχολείο” και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού μας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 19/3/2015, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης, τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι η ορθή, επιστημονική και έγκυρη ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα, που αφορούν την επίδραση της χρήσης του αλκοόλ στην υγεία των εφήβων, καθώς και η ευαισθητοποίηση τους γύρω από την αναγκαιότητα εφαρμογής δράσεων πρόληψης, κυρίως στο ηλικιακό φάσμα της εφηβείας, που βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση και ανάπτυξη ο οργανισμός και η προσωπικότητα των εφήβων.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μεικτής μεθοδολογίας, με εισηγήσεις και βιωματικές ασκήσεις, το οποίο προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να λάβουν μέρος χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, κα. Μαρματάκη Αρετή, στην ηλεκτρονική διεύθυνση sdrdidechan@sch.gr.

Πρόγραμμα σεμιναρίου

p1