Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

14/9/2015, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων : Προβολή ταινιούλας " Άκουσέ με " στο πλαίσιο του προγράμματος "Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη...είναι μια μηχανή του χρόνου - Η εποχή του κινηματογράφου”

14.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 10:09

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 το απόγευμα, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης , στο πλαίσιο του προγράμματος Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2015 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, μια ομάδα καλλιτεχνικά ανήσυχων και ώριμων εφήβων πασχίζει να βάλει μυαλό στους μεγαλύτερους…

 

Η δεκάλεπτη ταινιούλα " Άκουσέ με " βάζει στόχο να μεγαλώσει αυτούς που έχουν το σκήπτρο της ηλικίας... Μια ιδέα που έγινε σενάριο, μερικές ατάκες που έστησαν διάλογο, οι αταξίες που κόπηκαν στο μοντάζ και οι αυτοσχεδιασμοί που …τίναξαν τη σκηνοθεσία, έφτιαξαν τη συντροφιά μας γνήσια καλλιτεχνική ομάδα!

 

Ο Νικόλας, η Μιχαέλλα, η Μαρία, η Αθηνά, η Ρουμπίνη, η Αγγελική, ο Στέφανος,η Άρτεμις και η εμψυχώτρια- εκπαιδευτικός Ρούλα Βουράκη, μας παρουσίασαν την ταινία που με πολύ κέφι τα παιδιά ετοίμασαν για μας.!

 

Η κα Ρούλα Βουράκη μεταξύ άλλων ανέφερε : «Την έμπνευση της κεντρικής ιδέας τη χάρισε στην ταινία το υπέροχα εικονογραφημένο παραμύθι της ταλαντούχας συμπολίτισσας μας Μαρινέλλας Βλαχάκη με τίτλο: «Ο άρχοντας Σκουπίδης». Τον ερασιτεχνισμό και την απειρία των μικρών πρωταγωνιστών μοιράστηκα διακριτικά με τη ματιά και την ευαισθησία μου ως καλή φίλη της Βιβλιοθήκης. Ότι δώσαμε και πήραμε από τη συντροφιά ετούτη ήταν περίσσευμα Αγάπης και χαράς και εγώ προσωπικά χάρισα στο στριμωγμένο χρόνο μου τα υλικά που χρειαζόταν να γίνει ζωτικός!!!!! Καλοτάξιδες πάντα οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις των παιδιών!»

Η προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κα Βιβή Χουδαλάκη, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές- εμψυχωτές, που με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα βοήθησαν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2015 για παιδιά με τίτλο: "Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη...» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, το Future Library και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συνεχάρη τα παιδιά, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τόνισε ότι η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή σε προτάσεις και ιδέες τους!

 

p1

 

p2