Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

8/9/2016, Δράσεις για τη στήριξη των κοινωνικοοικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας: Από τον Δήμο Χανίων

08.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικοοικονομικά συμπολιτών μας, καθώς και των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας προωθείται αυτό το διάστημα από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων σειρά δράσεων με επίκεντρο την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των οικογενειών, εν όψει και της έναρξης της σχολικής περιόδου.


Όπως γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε την Πέμπτη 8/9/2016, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, οι εν λόγω δράσεις στοχεύουν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση των οικογενειών, τη στήριξη των μαθητών και των φοιτητών, καθώς και στην ένταξη των ωφελουμένων στο κοινωνικό σύνολο.

1

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και του Καταστήματος Κράτησης ΚΡΗΤΗ 1 και δεδομένου, όπως επεσήμανε η κα Αλιφιεράκη, ότι ο αριθμός των άπορων κρατουμένων υπερβαίνει τους μισούς, σε σύνολο 360 ατόμων, θα προσφερθούν είδη ατομικής υγιεινής, (ξυριστικά, σαπούνια, σαμπουάν, χαρτί υγείας), είδη ένδυσης και υπόδησης. Παράλληλα, την Πέμπτη 8/9/2016, στις 17.00, θα παρουσιαστεί στο κατάστημα κράτησης η θεατρική παράσταση ¨ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΒΛΑΚΑΣ¨, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καλογεράκη, μια προσφορά από τη θεατρική ομάδα του Πανελλήνιου Μεταναστευτικού Θεάτρου.


Στο μεταξύ, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χανίων ξεκινά τη δράση για τη στήριξη των φοιτητών "Το Κουτί του Φοιτητή", όπου σε επιλεγμένα καταστήματα του Προμηθευτικού και Καταναλωτικού Συνεταιρισμού ΙΝ.ΚΑ. Χανίων (Κουνουπιδιανά, Πλατεία 1866, οδός Κισσάμου) θα έχουν τοποθετηθεί κουτιά με την αντίστοιχη σήμανση, προκειμένου σε μηνιαία βάση τα τρόφιμα μακράς διαρκείας και τα είδη οικιακής και ατομικής υγιεινής, που θα συγκεντρώνονται, να στέλνονται σε παιδιά ωφελουμένων οικογενειών, που φοιτούν σε Α.Ε.Ι. & Τ.Ε.Ι. της χώρας. Μάλιστα, όποιος φοιτητής αντιμετωπίζει κοινωνικοοικονομικά προβλήματα θα μπορεί να απευθύνεται στις κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, όπου μετά από κοινωνική έρευνα θα του προσφέρεται η απαραίτητη στήριξη.

1

Σε συνεργασία με τον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό ΙΝ.ΚΑ. Χανίων σχολικά είδη (τετράδια, μολύβια, στυλό, ξύστρες, γόμες, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής) θα διανεμηθούν την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 στα παιδιά των ωφελουμένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και στα παιδιά, που φιλοξενούνται στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου.Παράλληλα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εστίασης Ν. Χανίων προωθεί αυτό το διάστημα την προσφορά δωρεάν γευμάτων ή αφεψημάτων σε ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μέσω διανομής κουπονιών. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης όπως επεσήμανε η αρμόδια Αντιδήμαρχος είναι όχι μόνο η σίτιση αλλά και η ψυχαγωγία και η κοινωνική ένταξη των αδύναμων συμπολιτών μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, όσοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και επιθυμούν να συμμετέχουν στην εν λόγω δράση, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 2821 3 41689.Τέλος, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 11.00 έως τις 17.00 σε συνεργασία με το υδροψυχαγωγικό πάρκο Λιμνούπολη (Water Park Limnoupolis) διοργανώνεται ημέρα προσφοράς προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Οι επισκέπτες του πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όλα τα υδροψυχαγωγικά παιχνίδια του πάρκου χωρίς να καταβάλουν χρηματικό ποσό στην είσοδο, με την υποχρέωση της προσφοράς τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι) και σχολικών ειδών. Σημειώνεται για όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμα ότι έλλειψη έχει παρουσιαστεί σε κασετίνες.  

1

Για να ακούσετε το Ραδιοφωνικό μήνυμα πατήστε εδώ

Αρχεία

  1. alifier