Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

13/12/2016, Απολογισμός δράσης Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χανίων & βράβευση χορηγών/εθελοντών

13.12.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 12:12

 

Εκδήλωση για τον απολογισμό της δράσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων για το έτος 2016 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης μας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η παρουσίαση των χορηγών, οι οποίοι με τη γενναιόδωρη προσφορά τους ενίσχυσαν και στήριξαν τη συγκεκριμένη δομή.

 

Για την περίοδο 2016-17 έγιναν δεκτές 440 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε 945 ωφελούμενους με 326 παιδιά. Σχεδόν οι δύο στους τρεις δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι καταγεγραμμένοι άνεργοι ενώ, το 28% λαμβάνουν σύνταξη ή εργάζονται περιστασιακά με εισοδήματα κάτω από τα όρια φτώχειας. Συνεπώς, όλοι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι άτομα, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας”. Στις επισημάνσεις αυτές προχώρησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελευθερία Αλιφιεράκη, κατά την ομιλία της στην εκδήλωση, προσθέτοντας “για να μπορέσουμε να προσφέρουμε τα απαραίτητα είδη, πέραν των πιστώσεων ύψους 75.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό, έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια τοπική κοινωνία, που δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους ευρισκόμενους σε ανάγκη συνανθρώπους μας. Οι δωρεές σε χρήμα ανήλθαν φέτος στο ύψος των 30.500 ευρώ, ενώ τα είδη, που διέθεσε το Κοινωνικό Παντοπωλείο από χορηγίες ιδιωτών φορέων και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και από τα καλάθια µε τις απλές, αλλά πολύ σημαντικές προσφορές των συνανθρώπων µας, αποτιμώνται σε αξία στο συνολικό των 60.000 ευρώ”.

Όπως γνωστοποίησε η κα. Αλιφιεράκη στους στόχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα ζητήματα αντιμετώπισης της φτώχειας. Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο σε συνεχή βάση υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις δικτύωσης για την ενεργοποίηση φορέων και πολιτών, όπως το “Κουτί του Φοιτητή”, το “Κουτί του Κοινωνικού Παντοπωλείου” σε κεντρικά σούπερ μάρκετ της πόλης αλλά και την “Εβδομάδα Προσφοράς και Αλληλεγγύης”, που διοργανώνεται κάθε Απρίλιο.

 

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ευχαρίστησε τους δημότες των Χανίων, που αγκάλιασαν τον θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον στηρίζουν έμπρακτα κάθε χρονιά, καθώς και τις επιχειρήσεις και τους πολίτες για τις προσφορές και τις δωρεές τους. “Χωρίς τη συμμετοχή όλων αυτών δεν θα καταφέρναμε να έχουμε διαρκώς γεμάτο από είδη το Κοινωνικό Παντοπωλείο και να βελτιώσουμε σημαντικά τις κατά δικαιούχο παροχές”, επεσήμανε η κα. Αλιφιεράκη.

 

Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά βραβεία σε όλους τους χορηγούς και τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χανίων.

photo

photo

photo