Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

4/8/2016, Τουρισμός, πολιτισμός, πρωτογενής τομέας: Στη συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Περιφερειάρχη του Calw της Γερμανίας, H. Riegger

04.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 15:45

Η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, καθώς και η προώθηση του πρωτογενούς τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που είχε την Πέμπτη 4/8/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με τον Περιφερειάρχη της Περιφέρειας του Calw της νότιας Γερμανίας, Helmut Riegger.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρουσία της επιτίμου Προξένου της Ο.Δ. Γερμανίας, Αργυρώς Γαναδάκη, και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Βαρβάρας Περράκη, ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι οι Γερμανοί και οι Έλληνες ως ευρωπαϊκοί λαοί και ως σύμμαχες χώρες έχουν κοινό μέλλον, γι΄ αυτό και θα πρέπει να διαφυλάξουν με κάθε δυνατό τρόπο το πολύτιμο οικοδόμημα, που προέκυψε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπάρχουν πεδία, στα οποία μπορούμε ν΄ αναπτύξουμε συνεργασία, όπως η προώθηση των προϊόντων των Χανίων, ο πολύ σημαντικός τομέας του τουρισμού, ενώ μεγάλη βαρύτητα θα πρέπει να δώσουμε και στον τομέα του πολιτισμού, που αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή μιας χώρας”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Βάμβουκας.

Από την πλευρά του ο κ. Riegger γνωστοποίησε ότι έχει βρεθεί ήδη τρεις φορές στον τόπο μας, προκειμένου να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί τις προσπάθειες, που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, προς αυτή την κατεύθυνση ο Γερμανός Περιφερειάρχης πρότεινε την ανταλλαγή επισκέψεων σε διάφορες εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα, ο κ. Riegger πρότεινε στον Δήμαρχο Χανίων να εξεταστεί μεταξύ των δύο πλευρών το ενδεχόμενο αδελφοποίησης των Χανίων με πόλη της Περιφέρειας Calw.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

p1

p2