Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

2/5/2017, Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η εκδήλωση στην Αγιά για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

02.05.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 10:05

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά η εκδήλωση του Δήμου Χανίων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στο μαγευτικό φυσικό περιβάλλον της Λίμνης της Αγιάς.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους Κρητικούς καλλιτέχνες, Νεκτάριο και Ευτύχη Κωστάκη, περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τους χορευτικούς Συλλόγους της Δ.Ε. Θερίσσου: Παραδοσιακή Συντροφιά Δ. Κρήτης “Ονειροκρήτες”, τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο “Λευκορίτες” και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαρυπέτρου “Ο Κάστελος”, ενώ συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιάς.

Στον χαιρετισμό του στους παρευρισκομένους ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε:"Και φέτος σε αυτήν εδώ την πανέμορφη περιοχή του Δήμου μας οργανώσαμε μια εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, στην όμορφη φύση, που μας προσφέρει ο τόπος μας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εργατική Πρωτομαγιά, καθώς αυτή τη μέρα τιμάμε τους εργαζομένους, που χάθηκαν στον αγώνα για τα δικαιώματά τους, εκείνους, που αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους για τον σεβασμό της εργασίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας".

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά με δρώμενα, δραστηριότητες και φουσκωτά παιχνίδια.

p1

p2

p3

p4