Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

12/9/2017, Σημαντικές επαφές στη Θεσσαλονίκη από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

12.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

 

Σειρά σημαντικών επαφών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, κατά την επίσκεψη, που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της διοργάνωσης της 82ης Διεθνούς Έκθεσης.

 

Ειδικότερα, ο κ. Βάμβουκας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αυτοδιοίκησης, ενώ ιδιαίτερα τους απασχόλησαν θέματα κυκλοφοριακού, διαχείρισης δημόσιου χώρου και προσαρμογής των υποδομών των πόλεων στο ολοένα αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφθηκε τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, περιηγήθηκε στα περίπτερα των Κρητών εκθετών και του Επιμελητηρίου Χανίων, στα περίπτερα της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα όπου και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προγράμματα «έξυπνων πόλεων».

 

Ο κ. Βάμβουκας στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Ελληνοκινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, στο Δ.Σ. του οποίου μετέχει ως μέλος, και συναντήθηκε με το μέλος της ανώτατης διοίκησης του Ο.Λ.Π., Αθανάσιο Λιάγκο, με τον οποίο συζήτησαν εκτεταμένα επί θεμάτων ανάπτυξης κρουαζιέρας μεταξύ Ο.Λ.Π. και Χανίων, με εκφρασμένο μάλιστα ήδη το ενδιαφέρον των Κινέζων για τα Χανιά. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Φώτης Προβατάς.

 

Επίσης ο Δήμαρχος Χανίων κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε την κλειστή αγορά Μοδιάνο, για την οποία έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ανακαίνισης, εν όψει της προετοιμασίας για την ανακατασκευή της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, ενώ είχε και άλλες επαφές, που σχετίζονται με θέματα του Δήμου. 

photo

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, με τον Δήμαρχο Θεσ/νίκης, Γ. Μπουτάρη

photo

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, με το μέλος της ανώτατης διοίκησης του Ο.Λ.Π., Αθανάσιο Λιάγκο

photo

Από την ξενάγηση του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στα περίπτερα της Κίνας για τα προγράμματα «έξυπνων πόλεων»