Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

26/7/2017, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ Δ.Ε. ΣΟΥΔΑΣ – Υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα

26.07.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

 

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 26/7/2017, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον ανάδοχο εργολάβο η σύμβαση του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ Δ.Ε. ΣΟΥΔΑΣ ». Η σύμβαση υπεγράφη παρουσία του Αντιδημάρχου αρμοδίου για της Δημοτικές Ενότητες, Γιώργου Φραγγεδάκη, και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Σούδας, Κων/νου Φωκά.

 

Ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 272.659,32 € με Φ.Π.Α. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται εργασίες διαμόρφωσης κοινοχρήστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Σούδας (Πάνω Σούδα Κάτω Σούδα, Βλητές & Δασύλειο), όπως:

  • Διανοίξεις οδών προβλεπόμενων από τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης με την κατασκευή των απαραίτητων δικτύων υποδομής τους.

  • Επέκταση του οδικού δικτύου του Δήμου, ώστε να βελτιώνεται η οδική σύνδεση και η κυκλοφορία των οχημάτων και να εξασφαλίζεται η ασφαλής και άνετη κυκλοφορία των πεζών με επαρκούς πλάτους πεζοδρόμια.

  • Αποπεράτωση διανοίξεων οδών όπου έχουν διέλθει δίκτυα αποχέτευσης.

  • Επέκταση της επίστρωσης με πλάκες σε υφιστάμενα πεζοδρόμια, που δεν τη διαθέτουν.

  • Πρόσβαση σε οικόπεδα του Δήμου (π.χ. πλατεία, παιδική χαρά)

  • Βελτίωση υφιστάμενων οδοστρωμάτων, που χρήζουν αντικατάστασης, κ.α.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει ότι η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση προβλημάτων, που έχουν χρονίσει, ανταποκρινόμενη στα δίκαια αιτήματα δημοτών. “Προωθούμε έργα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, προκειμένου ο Δήμος μας να γίνει περισσότερο λειτουργικός. Προς αυτή την κατεύθυνση προχωράμε σε διανοίξεις οδών, στην επέκταση του οδικού δικτύου του Δήμου, στη βελτίωση των υφιστάμενων οδοστρωμάτων στη Δ.Ε. Σούδας, βάζοντας σε προτεραιότητα έργα κοινωνικά ωφέλιμα, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας”, τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

photo

photo