Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

4/12/2017, Δήλωση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, για τη Δημοτική Αγορά των Χανίων

04.12.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:12

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προέβη σήμερα, Δευτέρα 4/12/2017, στην ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 104 χρόνων από τα εγκαίνια της Δημοτικής μας Αγοράς:

Σαν σήμερα, πριν από 104 χρόνια, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων από τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Ελευθέριο Βενιζέλο, τρεις μέρες μετά την επίσημη τελετή της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Η θεμελίωση δε της Δημοτικής Αγοράς είχε πραγματοποιηθεί το 1911 από τον τότε Δήμαρχο, Εμμανουήλ Μουντάκη.

Η Δημοτική Αγορά, το σήμα κατατεθέν της πόλης μας, που έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέο μνημείο, κοσμεί όλα αυτά τα χρόνια με την παρουσία του τα Χανιά μας.

Η δημοτική μας αρχή, έπειτα από την πρόσφατη συμφωνία με την Ένωση Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, έχει αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη της τμηματικής ανακατασκευής του μνημείου, ενώ παράλληλα θα προωθηθεί και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας του.

Πρόκειται για ένα αίτημα της ίδια της κοινωνίας των Χανίων, που βρίσκει πλέον το δρόμο για την ικανοποίησή του. Το οφείλουμε στο μνημείο, που αποτελεί τόπο συνάντησης των Χανιωτών και μοναδικό σημείο για τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, το οφείλουμε στην ιστορία του τόπου μας”.

p1