Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

13/3/2018, Ολοκληρώθηκε η περιπατητική διαδρομή στην περιοχή των Αγ. Αποστόλων – Αυτοψία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

13.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:03

Παραδόθηκε σήμερα, Τρίτη 13/3/2018, στον Δήμο Χανίων από τον ανάδοχο εργολάβο το έργο “ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ”.

Αυτοψία στο σημείο, όπου βρισκόταν για την παραλαβή του έργου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου. Ο κ. Βάμβουκας σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο, που ήδη έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τόσο οι Χανιώτες όσο και οι επισκέπτες του Δήμου μας. “Σκεφτήκαμε πριν από δύο χρόνια ως δημοτική αρχή ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει να υπηρετήσει μια ανάγκη, που είχε προκύψει για τους ανθρώπους, που το επισκέπτονταν. Επρόκειτο για μία άτυπα χαραγμένη διαδρομή από τον βηματισμό όσων έτρεχαν ή περπατούσαν γύρω από το κεντρικό πάρκο της περιοχής, ωστόσο, υπήρχαν κίνδυνοι από πέτρες κι άλλα εμπόδια, ενώ και η εικόνα δεν ήταν καλή. Εξασφαλίσαμε, λοιπόν, τις απαραίτητες άδειες και διαμορφώσαμε τη διαδρομή, πλάτους περίπου 3 μ., με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, με αποτέλεσμα με ασφάλεια πλέον το κοινό να το απολαμβάνει”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο κ. Βάμβουκας, η εν λόγω διαδρομή υπέστη καταστροφή από τις πλημμύρες του Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα αυτή να διαμορφωθεί εκ νέου. “Δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ, ήδη έχουμε εγκαταστήσει όργανα γυμναστικής ανοιχτού χώρου για τους επισκέπτες του πάρκου, έχουμε αποκαταστήσει την περίφραξη, ενώ στον προγραμματισμό μας περιλαμβάνεται και ο φωτισμός περιμετρικά της διαδρομής για περισσότερη ασφάλεια στον χώρο”, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

Για το έργο δαπανήθηκαν, αρχική και συμπληρωματική σύμβαση, 34.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). Σημειώνεται ότι μεταξύ των εργασιών, που εκτελέστηκαν, περιλαμβάνονται οι εργασίες συντήρησης του χωμάτινου διαδρόμου περιπατητικής διαδρομής στο άλσος των Αγ. Αποστόλων και η αποκατάσταση των υφιστάμενων αργολιθοδομών.

p1

p2

p3