Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

3/9/2018, Προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Χανίων & Πάφου κατά την επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

03.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Με τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, την Κυριακή 2/9/2018, στο πλαίσιο της σύντομης επίσκεψής του στην Πάφο, έπειτα από σχετική πρόσκληση. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Χανίων έχει αδελφοποιηθεί με τον συγκεκριμένο Δήμο από το 2010, επί δημαρχίας Κυριάκου Βιρβιδάκη.

Μεταξύ των ζητημάτων, που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν θέματα για τη σύσφιξη των σχέσεων και την προώθηση της συνεργασίας των αδελφοποιημένων Δήμων, που παρουσιάζουν κοινά χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι δύο Δήμοι συμμετέχουν από κοινού σε σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα από τα οποία έχουν επιτύχει χρηματοδοτήσεις, όπως την πράξη: «Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου», «Smart Cities» και τις κοινές δράσεις για τη δημιουργία πράσινων – περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές, “Ecorouts”.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πάφο ο Δήμαρχος Χανίων ξεναγήθηκε στην πόλη, όπου έχουν υλοποιηθεί εκτεταμένες αναπλάσεις, όπως αναδείξεις κτιρίων, μνημείων, κ.α., αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα της. Μεγάλο μέρος των αναπλάσεων αυτών πραγματοποιήθηκε με αφορμή το γεγονός ότι η Πάφος κατά το 2017 ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και την τελετή λήξης του 20ου Φεστιβάλ “Pafos Aphrodite Festival”, στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων προσκάλεσε τον Δήμαρχο της Πάφου με την πρώτη ευκαιρία να επισκεφθεί τα Χανιά.

p1