Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

20/9/2018, Σημαντικό Διεθνές Συνέδριο CirClE 2018 «Προκλήσεις για τα νησιά στην εποχή της κυκλικής οικονομίας» στο Μ.Α.Ι.Χ. παρουσία και του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

20.09.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Τ. Βάμβουκας: “Ο Δήμος Χανίων, η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών, που μετασχηματίζονται σε μελέτες, στην ανεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και τελικά στην υλοποίηση έργων”


Το Διεθνές Συνέδριο CirClE 2018 «Προκλήσεις για τα νησιά στην εποχή της κυκλικής οικονομίας», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, άνοιξε τις “πύλες” του την Πέμπτη (20/9) στην Συνεδριακή Αίθουσα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ). Το CIrClE 2018 πραγματοποιείται στα Χανιά από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2018.

p1

Κατά το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τόνισε: Με χαρά σας καλωσορίζω στα Χανιά στο πλαίσιο του διεθνούς Συνεδρίου, “Προκλήσεις για τα νησιά στην εποχή της κυκλικής οικονομίας”. Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω θερμά τον Προϊστάμενο Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γεώργιο Κρεμλή, καθώς η διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου αποτέλεσε δική του πρωτοβουλία και αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας, που έχει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διαδημοτικής μας Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Γιάννη Κουτράκη. Ο Δήμος Χανίων, η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και οι υπόλοιπες Υπηρεσίες του Δήμου, παρακολουθώντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών, που μετασχηματίζονται σε μελέτες, στην ανεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων και τελικά στην υλοποίηση έργων”.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων, κατά το χαιρετισμό του επεσήμανε: Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. προχωρά στον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθώ στην πολύ μεγάλη επιτυχία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ, του Δήμου μας και της παρούσας δημοτικής αρχής, καθώς καταφέραμε, μέσω του προγράμματος “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι”, που εκπόνησε το Υπουργείο Εσωτερικών, να έχουμε στη διάθεσή μας 17,5 εκατομμύρια ευρώ, για να αντιμετωπίσουμε χρόνια προβλήματα στα δίκτυα αποχέτευσης και ύδρευσης, κυρίως στην περιοχή του Ακρωτηρίου αλλά και στο σύνολο του Δήμου”.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι: Ο εντοπισμός ορθών πρακτικών, η τόνωση της διασυνοριακής συνεργασίας, η ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών ευκαιριών, η προώθηση της πράσινης και μπλε αειφόρου ανάπτυξης και η εφαρμογή πρακτικών κυκλικής οικονομίας στις νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου.

p2

Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου, υπήρξε υψηλή διεθνής εκπροσώπηση και επίσης, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κ. Βάλια Βαγιωνάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Ενέργειας κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, εκπρόσωποι της Γενικής Δ/νσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και φορέων που εξειδικεύονται με τα θέματα συζήτησης του συγκεκριμένου συνεδρίου.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΝΙΩΝ