Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

19/12/2018, Πέντε χρόνια λειτουργίας του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

19.12.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:12

Το “Media Lab”, ένας ελκυστικός και άνετος χώρος δημιουργικότητας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο, είναι στη διάθεση του κοινού της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, κατοίκων κι επισκεπτών των Χανίων, από το Δεκέμβριο του 2013.

Το MEDIA Lab υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και το Future Library, αποτελεί δε το ιδανικό στέκι για εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους αλλά και για όλους τους χρήστες της Βιβλιοθήκης, με ποιοτικές υπηρεσίες, που δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και έκφραση της δημιουργικότητας.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, ποικίλες δράσεις αναπτύσσονται και υλοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, με στόχο την προώθηση της μη τυπικής εκπαίδευσης, της καινοτομίας και της κοινωνικής δικτύωσης. Συνεργατικοί χώροι συναντήσεων, ανάγνωσης, χαλάρωσης, πλοήγησης στο διαδίκτυο, στούντιο ηχογράφησης, επεξεργασίας και δημιουργίας βίντεο, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκθέσεις, συνθέτουν την απόλυτη εικόνα μιας τελείως διαφορετικής εκδοχής της σύγχρονης Βιβλιοθήκης.

Ακολουθούν στατιστικά στοιχεία των πέντε χρόνων λειτουργίας του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων από το Δεκέμβριο του 2013 έως το Δεκέμβριο του 2018.

 

  • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: 257 εκδηλώσεις και σεμινάρια, με πολλές παρουσιάσεις βιβλίων, συγγραφέων και πλήθος σεμιναρίων.

  • ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: 231 τμήματα σχολείων επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, συμμετέχοντας σε προγράμματα φιλαναγνωσίας και ξεναγήσεων.

  • MUSIC STUDIO: 1.969 άτομα χρησιμοποίησαν για ηχογραφήσεις το Music studio της Βιβλιοθήκης.

  • BRAIN PULSE: 2.186 οι χρήστες του Brain Pulse, του χώρου δημιουργικών συναντήσεων.

  • CO-WORKING LOUNGE: Περισσότερα από 18.000 άτομα χρησιμοποίησαν τον χώρο διαδραστικής συνεργασίας.

 

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το σύνολο αναγνωστών, που δανείστηκαν, επισκέφθηκαν και χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης, ξεπέρασε τις 121.500 επισκέψεις. Εγγράφηκαν 4.923 άτομα νέα μέλη και 154.402 τεκμήρια δανείστηκαν στο κοινό.

Σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, επισημαίνει: “Η συνεχής πορεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Χανίων προς τη νέα εποχή κρίνεται ως μονόδρομος από μας, ώστε να συνδεθεί η φιλοσοφία του παραδοσιακού βιβλίου με την ψηφιακή εποχή κι έτσι να διευρύνεται συνεχώς το κοινό, στο οποίο απευθύνεται μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη”.

p1

p2

p3

p4