Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

2/4/2019, “ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ”: Από τον Δήμο Χανίων έως τις 6 Απριλίου

02.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

Ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 2/4/2019, η “ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ”, που διοργανώνεται έως το Σάββατο 6 Απριλίου από τον Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, στις 7 Απριλίου. Οι δράσεις της διοργάνωσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Χανίων, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων “Ο Άγιος Γεώργιος”, τον Ειδικό Παθολόγο, Κωνσταντίνο Αρχοντάκη και το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερία Αλιφιεράκη, γνωστοποίησε ότι στην “ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ” περιλαμβάνονται ημερίδες, δράσεις, ιατρικά δρώμενα, κ.ά. Μάλιστα, έως αύριο, Τετάρτη 3 Απριλίου, πραγματοποιείται δωρεάν κυτταρολογικός έλεγχος (τεστ – Παπανικολάου) και ενημέρωση γυναικών σε θέματα προληπτικού ελέγχου στο Κέντρο Κοινότητας στη Σούδα, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, από τις μαίες του Κέντρου Υγείας Χανίων. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνήσουν στο 28213 41688.

Μεταξύ των στόχων της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση των δημοτών, η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα διατροφής και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, όπου προκύπτουν ζητήματα, καθώς τα παιδιά δεν έχον βασικές γνώσεις, σύμφωνα με μηνύματα γονέων, εκπαιδευτικών, κοινωνικών λειτουργών και αρμόδιων φορέων. Ελπίζουμε να δώσουμε στα παιδιά μας τις απαραίτητες γνώσεις για να τα προφυλάξουμε από δυσάρεστες συνέπειες”, ανέφερε χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιδήμαρχος.

Από την πλευρά του ο Ειδικός Παθολόγος, Κωνσταντίνος Αρχοντάκης, αναφέρθηκε στην ενότητα “Γνωρίζοντας τον πόνο”, που διοργανώνεται από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Α.με.Α και Ισότητας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων και τον ίδιο. Ακολούθως την Παρασκευή 5 Απριλίου, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με τίτλο: "Η αξία της αλληλοβοήθειας, της αυτοοργάνωσης και της συλλογικής δράσης στην αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου", ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας του Σταύρου Ψυλλάκη «ΜΕΤΑΞΑ ακούγοντας το χρόνο» και συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Επίσης, όπως επεσήμανε ο κ. Αρχοντάκης το Σάββατο 6 Απριλίου, στις 10.00, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τον σωματικό, ψυχικό και κοινωνικό πόνο, καθώς και για τα Ασκληπιεία, ως χώρους θεραπείας ψυχής και σώματος.

Tο πρόγραμμα της “ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ”.

p1

p1

p2

p3