Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

11/6/2019, Υπογραφή σύμβασης για την ανακατασκευή του οδοστρώματος της οδού Καραολή και Δημητρίου

11.06.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 11:06

Τ. Βάμβουκας: Με την Καραολή και Δημητρίου θα έχει ολοκληρωθεί μια σημαντική παρέμβαση σε ένα πολύ ζωτικό σημείο της παλιάς Πόλης.

p1

Υπεγράφη την Δευτέρα (10/6) από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη η σύμβαση του έργου ανακατασκευής του οδοστρώματος της οδού Καραολή και Δημητρίου, προϋπολογισμού μελέτης 120.000,00 € (με Φ.Π.Α.) και ποσού σύμβασης 75.522,61 (με Φ.Π.Α.)

Το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διάστρωση του οδοστρώματος, με φυσικούς κυβόλιθους, στο επίπεδο της στάθμης των πεζοδρομίων ώστε να ενοποιηθεί η οδός τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά με την οδό Χάληδων, όπως αυτή διαμορφώνεται.

 

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει στις 1/11/2019 ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία της παλιάς πόλης, κατά τη θερινή περίοδο.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Tάσος Βάμβουκας επισημαίνει ότι : Υπέγραψα τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο για την οδό Καραολή Δημητρίου που αποτελεί μια συνέχεια της οδού Χάληδων. Θα ενοποιήσει ουσιαστικά την οδό Χάληδων με το υπόλοιπο τμήμα της Παλιάς Πόλης, το οποίο έχει αναπλαστεί και το οποίο, συγκεκριμένα, συνεχίζεται με την οδό Σήφακα. Το έργο θα ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου, ώστε να μην διαταράξουμε το συγκεκριμένο σημείο, κατά τη θερινή περίοδο. Σε συνέχεια αυτών θα γίνει ενοποίηση της οδού Χάληδων και της οδού Καραολή και Δημητρίου με την πλατεία συντριβανίου. Θα χρησιμοποιηθούν δηλαδή υλικά, κατά τον κατάλληλο τρόπο, ώστε να μας δώσουν αυτό το αποτέλεσμα. Σημειώνω δε ότι η οδός Χάληδων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό έργο που το καμαρώνουν όλοι οι Χανιώτες. Με την Καραολή και Δημητρίου θα έχει ολοκληρωθεί μια παρέμβαση σε ένα πολύ ζωτικό σημείο της παλιάς Πόλης.