Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

12/4/2019, H συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών, Λίλη Λαμπρέλλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Τη Δευτέρα 15/4/2019

12.04.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 13:49

Η συγγραφέας και αφηγήτρια παραμυθιών, Λίλη Λαμπρέλλη, επισκέπτεται τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, από τις 10.00 έως τις 12.00, όπου θα έχει συναντήσεις με τους μαθητές της πόλης, με σκοπό την προσέγγιση και την ανάλυση θεμάτων που αφορούν τα λαϊκά παραμύθια.

Θα ακολουθήσει δεύτερη συνάντηση, στις 20:00, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα τα λαϊκά παραμύθια και την αφήγησή τους.

 

“Τα λαϊκά παραµύθια -και ειδικά τα µαγικά- έχουν τη δύναµη να ξορκίζουν λογιών λογιών φόβους, να µερεύουν, να δυναµώνουν, να «µεγαλώνουν». Αν ζωντανέψουν εντός των πυλών του σχολείου, µπορούν να ακολουθούν τα παιδιά σαν µαγικοί βοηθοί ως και το Λύκειο. Η µεγάλη τους χάρη: µιλάνε για το ανείπωτο, για κρυφές οδύνες και προτείνουν λύσεις ανάλαφρα, χωρίς διδακτισµό, χωρίς τυµπανοκρουσίες. Θα προσεγγίσουµε τα θέµατα: Τι είναι τα παραµύθια προφορικής παράδοσης; Σε ποιους απευθύνονται; Γιατί µπορούν να είναι θεραπευτικά; Με ποιους τρόπους ο γονιός, ο εκπαιδευτικός ή και οι ίδιοι οι µαθητές καλούνται να τα αφηγηθούν;”

H αφίσα της εκδήλωσης

π1